Un tall d'aigua a un habitatge ocupat de Calafell.

Calafell també tallarà la llum als ocupes conflictius que l'hagin punxat

La mesura se sumarà als talls d'aigua, que ja fa dos anys que es van engegar

Primer va ser l'aigua i ara, la llum. L'Ajuntament de Calafell manté el setge a les ocupacions incíviques, un problema que s'ha agreujat els dos últims anys. L'octubre del 2019, el consistori va iniciar una campanya per tallar les connexions il·legals a la xarxa d'aigua municipal.

En dos anys s'han fet prop d'un centenar de talls d'aigua, segons apunta l'alcalde, Ramon Ferré. S'han fet en aquells habitatges on hi ha ocupacions delictives o que generen problemes de convivència amb el veïnat.

Talls de llum simultanis

Ara, l'Ajuntament afegeix més pressió i anuncia que es coordinarà amb les companyies elèctriques per fer talls de llum de forma simultània. «Volem traslladar un missatge clar i contundent, que els ocupes conflictius no són benvinguts al nostre municipi i no els ho posarem fàcil», avisa Ferré.

Aquests talls coordinats d'aigua i llum ja es volien fer a principis del 2020, però l'arribada de la pandèmia ho va retardar. Ara es recupera l'estratègia, i els talls es faran de forma conjunta. «Els talls s'han de fer amb protecció policial i d'aquesta forma optimitzarem recursos», ha afegit l'alcalde.