Un dels punts wifi gratuïts de Calafell.

Calafell ja té operatius nou punts wifi gratuïts en espais públics

L'actuació s'emmarca en un programa europeu per oferir accés a Internet de qualitat

Calafell ja té operatius nou punts d'accés wifi a Internet gratuït en diferents espais públics. Aquesta és una actuació que forma part del programa Wifi4EU, per dotar d'accés a Internet d'alta qualitat municipis que no tenen una connexió similar de franc. La seva instal·lació està cofinançada per la Unió Europea.

Aquests punts són a la plaça de Catalunya, el Castell de Calafell, la plaça del Manila, la Ciutadella Ibèrica o el Port de Segur. També a la plaça del Mediterrani, la plaça dels Països Catalans, la plaça del Mil·lenari i la zona esportiva.

La velocitat mínima garantida de descàrrega és de 30 Mbps, segons ha informat l'Ajuntament de Calafell. Ramon Ferré, alcalde del municipi, ha destacat que aquesta wifi està disponible tant per a residents com per a visitants. Per accedir-hi cal buscar la xarxa WiFi4EU i tenir un correu electrònic per rebre un missatge amb l’acceptació de les condicions.

En els primers mesos, aquests diferents punts han sumat més de 51.000 usuaris. Els més utilitzats han estat els que es troben a la plaça del Manila, la plaça Mediterrani i el Port de Segur.