Calafell requalifica terrenys a Segur esperant un supermercat

El govern creu que és una oportunitat pel nucli i l'oposició hi veu especulació

El ple de l'Ajuntament de Calafell celebrat aquest dilluns 6 d'agost ha aprovat una modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per requalificar els terrenys de l'antiga plaça de Braus de Segur, que recentment va adquirir. La modificació, aprovada amb els vots del govern (PSC, UAM, PP) més els d'ERC i el regidor no adscrit, facilitarà la instal·lació d'un supermercat en aquesta zona, que està al carrer de Brasil, al costat de l'institut La Talaia.

Des del govern local s'ha defensat l'operació assegurant que una empresa ja ha mostrat la seva intenció d'impulsar un supermercat en aquests terrenys.  Miguel Ángel Perín, regidor d'Urbanisme, ha destacat que Segur té «el 40% de la població del municipi, i només hi ha un únic establiment comercial», amb el qual un projecte d'aquestes característiques seria «un avantatge per a milers de veïns del nucli i les urbanitzacions més pròximes, que ara s'han de desplaçar molts quilòmetres per anar a comprar».

L'oposició prefereix altres opcions

L'equip de govern també recorda que l'operació significa que un 45% del terreny s'haurà de cedir a l'Ajuntament, on s'hi podria «fer una escola o una ampliació de l'institut», segons Perín. No ho veuen igual els grups que aquest dilluns van votar en contra, el PDeCAT i la CUP. Ivan Montejo, portaveu d'aquesta última formació, lamenta que el consistori requalifiqui els terrenys «tenint només una promesa per part d'una empresa», afegint que,  «si al final no es fa el supermercat, ja s'hauran requalificat els terrenys i aquests tindran un cost tres vegades superior».

Per la CUP, el govern local hauria d'haver explorat l'opció de fer algun equipament municipal o educatiu a la zona. «És evident que si pregunta als veïns de Segur si volen un supermercat, diran que sí, però potser si se'ls pregunta si volen algun altre tipus d'equipament, també diuen que sí», ha conclòs Montejo. Crítiques similars han fet des del PDeCAT. Rafel Solé creu que s'haurien d'haver tingut en compte altres possibilitats i ha acusat l'equip de govern de manca de comunicació amb els altres grups municipals.