Controls al carrer Monturiol de Calafell.

Calafell torna al confinament nocturn, mentre el Vendrell i Cunit se'n salven

Els casos creixen amb força al Baix Penedès, tot i que segueix sent la comarca amb menys incidència acumulada de Catalunya

Un total de 126 municipis de Catalunya tornen aquest 24 de desembre al confinament nocturn pel coronavirus. Són aquells municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a set dies superior als 250 casos per cada 100.000 persones.

Al Baix Penedès, només Calafell forma part de la llista publicada per la Generalitat. El municipi calafellenc és el que va tenir una crescuda més ràpida de casos al principi d'aquesta onada, a mitjans de novembre. Això fa que ara tingui una IA7 de 390 casos.

A partir d'aquesta matinada, i durant catorze dies com a mínim, hi haurà toc de queda entre la una i les sis de la matinada. En canvi, els altres dos municipis grans de la comarca, el Vendrell i Cunit, no tindran confinament nocturn. Quan es va demanar al TSJC que avalés la mesura, fa dos dies, tots dos estaven per sota del llindar marcat.

El Vendrell ja es troba per sobre

En una paradoxa que ja va passar a l'estiu, la situació ha canviat en dos dies, i el Vendrell ja es troba per sobre del llindar. Actualment té una incidència acumulada els últims set dies de 316 casos per 100.000 habitants. Com que preval la situació que hi havia quan es va fer la petició, el municipi no té toc de queda, però podria tenir-ne d'aquí a catorze dies.

Cunit, en canvi, es manté per sota del llindar, amb una IA7 de 239 casos. En el global de la comarca, el Baix Penedès ha experimentat els últims dies el mateix creixement explosiu que la resta de Catalunya. L'última setmana s'han detectat 357 casos, amb un risc de rebrot de 773 punts i una IA7 de 339.

Segueix sent, però, la comarca amb menys incidència de Catalunya, ja que venia d'una situació molt bona. No obstant això, l'índex de reproducció es troba a l'1,47, amb la qual cosa el creixement seguirà sent fort. En aquests moments hi ha quinze persones ingressades amb Covid a la comarca, i s'ha registrat una defunció l'últim mes.