La plaça de Catalunya de Calafell.

Calafell torna a entrar a la llista de municipis amb toc de queda nocturn

Mantenen la mesura el Vendrell, Cunit i l'Arboç

El Govern de la Generalitat ha actualitzat la llista de municipis que hauran de tenir toc de queda nocturn durant dues setmanes més. Són 176 municipis entre els quals entra de nou Calafell, després que n'hagués sortit a l'última actualització.

Rebaixa de la incidència, de 400 a 250

L'entrada de Calafell no significa que la població hagi empitjorat els indicadors de la pandèmia, sinó que obeeix a un canvi de criteri del Govern. Fins ara tenien toc de queda els municipis amb una incidència acumulada de 400 casos per cada 100.000 habitants els últims set dies. Ara, el Govern ho rebaixa a 250 casos per cada 100.000 habitants, ja que la incidència ha baixat a tot el país.

Així, Calafell torna al confinament nocturn perquè té una incidència de 334 casos. Al llistat s'hi mantenen tres municipis més del Baix Penedès, que són l'Arboç, Cunit i el Vendrell. La Generalitat només aplica aquesta mesura als municipis de més de 5.000 habitants.

L'Arboç és el que té la IA7 més elevada de la comarca (519). Cunit té una incidència de 317 casos, mentre que el Vendrell es manté per poc a la llista, amb 258 casos per cada 100.000 habitants. Si el TSJC ho aprova, aquests municipis mantindran el toc de queda fins al 20 d'agost.