Personal sanitari posa una vacuna al braç d'un home

Calafell farà la vacunació contra la grip fora dels centres sanitaris

L'objectiu és prevenir contagis de la Covid-19

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat que la campanya de vacunació contra la grip es farà aquesta tardor fora dels centres sanitaris. L'objectiu és buscar espais alternatius més segurs i així prevenir contagis de la Covid-19, a més de racionalitzar l'ús dels centres de salut. Per aquest motiu, la vacunació es farà a la llar de jubilats del nucli del Poble, que està situada a la plaça de Cal Cubano.

El consistori i l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Calafell han escollit aquest emplaçament perquè és molt ampli, fàcil de ventilar i té dos accessos, amb el qual es poden fer les entrades i les sortides per llocs diferents. La campanya començarà el dia 19 d'octubre i s'allargarà fins al 6 de novembre. Per vacunar-se de la grip caldrà demanar cita prèvia al telèfon 977 69 14 18 o en aquest formulari web de la Xarxa Santa Tecla.

Un any especialment important per la vacunació

Des de l'Ajuntament recorden que aquest any és especialment important vacunar-se contra la grip per la pandèmia del coronavirus. Els grups on més es recomana fer-ho és el de la gent gran, preferentment més grans de 65 anys, les persones amb condicions de risc i el personal sanitari i sociosanitari. L'objectiu és reduir al màxim la incidència de la grip en els grups més vulnerables, per a protegir-los i no augmentar la pressió assistencial.

El municipi de Calafell ha patit un increment de contagis l'última setmana, arribant als 80 positius en els últims set dies. L'increment ha coincidit amb el brot de coronavirus que es va detectar en una residència de Segur de Calafell fa una setmana.