Para de taxi a Calafell.

Calafell vol combatre els taxistes «pirates» reforçant els que tenen llicència

L'Ajuntament ha retolat i identificat de manera clara els que tenen llicència legal

L'Ajuntament de Calafell ha informat que el municipi compta actualment amb deu llicències de taxi. Són vehicles perfectament retolats i identificats per prestar aquest servei dins del terme municipal. El consistori ha posat les dades dels deu vehicles a les diferents parades de taxi, de manera que els ciutadans els tinguin ben identificats.

Amb això es vol evitar l'intrusisme al sector i que els clients no tinguin dubtes sobre si agafen un taxi legal. Des de l'Ajuntament han recordat que els desplaçaments interns «han de ser realitzats per vehicles amb una llicència» que atorga el mateix consistori. És el que passa en tots els municipis que tenen aquest servei.

Contra la «competència irregular»

El regidor de Mobilitat i Transport, Miguel Àngel Perín, afirma que al municipi s'ha detectat una «competència irregular» en aquest sector. És una competència «que se salta la llei i perjudica els professionals del sector del municipi». Segons Perín, aquests taxistes «pirates» actuen a Calafell «atrets pel moviment de la temporada turística alta o pel lleure nocturn tot l'any».

Aquests taxistes «pirates» tenen els problemes afegits que no disposen de «cap garantia de seguretat i que rebenten preus». Des del govern local admeten que es fa difícil actuar contra aquests infractors, que argumenten «que recullen amics i que no hi ha transacció econòmica». No obstant això, des del consistori apunten que s'han posat denúncies en vehicles que s'han detectat fent aquesta activitat de forma repetida.

La majoria de vegades se'ls ha caçat en punts com la zona de lleure nocturn de la platja. Des de l'Ajuntament afirmen que la millor manera d'acabar amb aquesta pràctica és conscienciar els usuaris d'usar els taxis legals. «Només així complirem la llei i farem sostenible un sector de l’economia local», ha conclòs Perín.

L'Ajuntament de Calafell també ha facilitat les dades dels titulars de les deu llicències de taxi que actualment operen al municipi. Es poden trobar en aquest enllaç, a la part de baix de la pàgina. A més del nom i el nombre de places, també s'ha facilitat el número de telèfon.