Els nous radars de velocitat que està posant Calafell.

Calafell vol reduir en un 25% la velocitat dels vehicles amb radars pedagògics

També s'obtindran dades acurades sobre el volum de circulació per cada zona

L'Ajuntament de Calafell vol reduir en un 25% la velocitat dels vehicles per dins de la trama urbana amb els nous radars pedagògics. Aquests elements, que informen de la velocitat, però no sancionen, ja s'han començat a posar en diferents zones del municipi. Des del consistori apunten que diferents estudis indiquen que es produeix una reducció del 25% de la velocitat dels vehicles quan hi ha aquests radars.

Això és així, per «l'efecte psicològic» que produeixen, ja que a ningú li agrada quedar «retratat». Els mesuradors busquen la implicació dels mateixos conductors per circular a una velocitat adequada. De la mateixa manera, les dades obtingudes permetran adoptar mesures «per fer més segura la conducció sense necessitat de sancionar». 

Miguel Àngel Perín, regidor de Mobilitat, afegeix que amb els radars s'obtindran «lectures reals del nombre de vehicles que passen per un indret determinat i a quina velocitat van». Aquesta informació permetrà «trobar la millor solució per a cada cas». Aquests radars funcionen amb bateries recarregables o de recàrrega solar, amb la qual cosa no depenen de la xarxa elèctrica.