Una de les càmeres d'accés al nucli antic del Vendrell.

Càmeres a punt: El Vendrell començarà a multar els vehicles que entrin sense permís a l'illa de vianants

Prop d'un 20% dels vehicles que hi accedeixen diàriament ho fan sense permís

Després d'estar més de cinc mesos en funcionament, però sense posar sancions, l'Ajuntament del Vendrell ha anunciat que el pròxim dilluns 7 de juny serà el primer dia que es denunciaran els vehicles que les noves càmeres lectores de matrícules captin entrant a l'illa de vianants del centre sense permís per a fer-ho.

Actualment, i segons dades de la Policia Municipal, encara hi ha prop d'un 20% dels vehicles que entren diàriament a l'illa de vianants sense permís per a fer-ho. Durant aquests mesos s'ha fet una tasca de pedagogia per informar alguns dels infractors, però ara ja es procedirà a sancionar-los, amb multes que seran de 200 euros (100 amb el descompte).

Quatre càmeres

El Vendrell va posar quatre càmeres lectores de matrícules a diferents entrades a l'illa de vianants, concretament als carrers Major, Mar, Carnisseria i Prat de la Riba. Les càmeres fan fotos de les matrícules dels vehicles que entren a la zona i s'envien directament a la caserna de la policia. Els vehicles que poden entrar són els dels veïns que viuen en aquests carrers i hi tenen un pàrquing o els repartidors dels comerços de la zona. La resta ho tenen prohibit.

Tot i això, el cap de la policia local, Jordi Altarriba, apunta que es poden donar permisos temporals per diferents motius, com ara fer una mudança o per a una comitiva que hagi de passar per un casament. El sistema també permet identificar matrícules de vehicles que estiguin en cerca per algun delicte

La pantalla on es reben les imatges de les càmeres lectores de matrícules.
Les càmeres envien la informació dels vehicles a la caserna de la policia del Vendrell. | BP Diari