COLLA CASTELLERA DE LA BISBAL - BOUS

La Bisbal del Penedès cancel·la la Diada Castellera de la Mare de Déu d’Agost a causa del coronavirus

Per contrarestar es treballa en un vídeo especial amb la participació de les colles convidades

La Bisbal del Penedès tampoc veurà castells per la Festa Major. L'ajuntament del municipi ha anunciat que, a causa de la pandèmia, no se celebrarà la Diada Castellera de la Mare de Déu d’Agost, el dia 15, per evitar riscos de contagi del coronavirus.

Tot i això, des del consistori també s'ha anunciat que es treballa en l'emissió d'un «vídeo especial» on es comptarà amb la presència de les tres colles convidades, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca, així com la local Colla Castellera La Bisbal del Penedès, els Bous.

Les quatre colles estan col·laborant amb l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès per preparar el  vídeo, que serà emès el mateix dia 15 d'agost a la una del migdia, a través de la plataforma YouTube.

Un estiu afectat pel coronavirus

Cada any, a finals de juliol, tenia lloc l'acte de presentació de la Diada Castellera de la Mare de Déu on es realitzava el sorteig  de l'ordre d'actuació de les colles. Enguany, tal com ha expressat el consistori, la casuística del moment ha portat a cancel·lar la diada.

Aquesta decisió ha estat fruit de les diverses reunions de l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré; el regidor de Festes, Feliu Gil; i la regidora de Cultura, Judith Vidal; amb els caps de colla de les diferents entitats en què es va convidar a participar en el vídeo, «per mostrar el seu compromís de celebrar la diada castellera l’any vinent».

En aquest sentit, Agnès Ferré ha expressat la seva tristesa davant l'estranya situació. «Se’ns farà molt estrany no poder gaudir de la diada castellera el 15 d’agost però estem segurs que l’any vinent hi tornarem i podrem comptar amb una gran actuació» ha explicat.