Visita als nous mòduls del CAP de l'Arboç.

El CAP de l'Arboç estrena nous mòduls com a primer pas per a l'ampliació

Des de la Generalitat apunten que les obres haurien de començar a finals d'aquest any

El Centre d'Atenció Primària (CAP) de l'Arboç ha estrenat aquest gener una ampliació provisional en un terreny annex al centre sanitari. Es tracta d'un mòdul de 300 metres quadrats que té sis consultes i acull especialitats com la pediatria, la psicologia o la salut mental. La inversió que s'ha fet per posar-lo en marxa ha estat de 500.000 euros.

Es tracta d'un pavelló que ha de servir per pal·liar la manca d'espai físic que té el CAP mentre no es faci l'ampliació definitiva. Les obres per ampliar el CAP haurien de començar a finals d'any i estar llestes abans d'acabar el 2024. Així ho ha avançat la gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Imma Grau, aquest divendres 20 de gener,

Grau i el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, han visitat el mòdul temporal, junt amb representants de la Xarxa Santa Tecla. La gerent de la Regió Sanitària ha explicat que l'any passat es van incorporar al CAP arbocenc nous perfils professionals. Es tracta de nutricionistes, psicòlegs o psiquiatres, així com personal d'infermeria, auxiliars i administratius.

Aquest increment de sanitaris havia de venir acompanyament d'una ampliació dels espais físics, que és el que s'ha fet amb el mòdul. A més, quan comencin les obres, servirà per acollir el personal que hagi de marxar temporalment de l'edifici del CAP. «És una aposta del Departament per donar una millor resposta a la població del territori», ha afegit Grau.

Reivindicant el retorn de les Urgències

En la visita d'aquest divendres, l'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, ha celebrat que comencin les obres d'ampliació a finals d'any. Però ha recordat a la Generalitat la reivindicació de recuperar l'atenció d'Urgències durant 24 hores que es va perdre el 2011. La gerent de la Regió Sanitària s'ha limitat a apuntar que s'està fent una reestructuració a tot l'àmbit on es decidiran aquests assumptes.

De fet, tal com ha recordat David Alquézar, aquest 2023 és l'any en què està previst que s'impulsi la Regió Sanitària del Penedès. Això suposaria que el Baix Penedès deixés de pertànyer a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona

Interior del nou pavelló del CAP de l'Arboç.
El nou mòdul té sis consultes i 300 metres quadrats. | BP Diari