El CAP del Botafoc estarà actiu la primavera del 2020.

El CAP Botafoc del Vendrell començarà a funcionar la primavera del 2020

La Xarxa Santa Tecla apunta que les obres estaran enllestides el mes de gener

El nou Centre d'Atenció Primària (CAP) Botafoc del Vendrell obrirà les seves portes a la primavera del 2020. Així ho han anunciat aquest dijous 28 de novembre des de la Xarxa Sanitària Santa Tecla i des de la direcció de l'Hospital del Vendrell. Segons el director general de la Xarxa Santa Tecla, Joan Maria Adserà, les obres del CAP haurien d'estar enllestides el mes de gener, i després caldran dos o tres mesos per certificar i moblar el centre.

D'aquesta manera, l'obertura del nou CAP hauria de ser una realitat al llarg de la primavera del 2020. El centre d'atenció primària va reprendre les seves obres el desembre del 2017, diversos anys després que es posés la primera pedra. Les previsions inicials de la Xarxa Santa Tecla i l'Ajuntament del Vendrell eren que pogués estar en funcionament l'estiu del 2019, tot i que finalment l'obertura sembla que es produirà la primavera del 2020.

Una unitat d'hemodiàlisi

Amb una superfície de 2.000 m², el nou CAP tindrà dues plantes, sense cap barrera arquitectònica. Incorporarà una nova unitat d'hemodiàlisi que se situarà a la planta baixa, però que començarà a donar servei una mica més tard, ja que s'ha de licitar. El CAP tindrà divuit consultes, tres boxs d'extraccions i una aula d'educació sanitària. Des de la Xarxa Sanitària no s'ha informat si l'obertura del CAP comportarà un augment de personal, un extrem que des de l'Ajuntament van negar l'agost del 2018.

L'obertura del CAP del Botafoc donarà resposta a una demanda llargament reivindicada de la població vendrellenca. Aquest serà el segon Centre d'Atenció Primària que tindrà el Vendrell, el qual se sumarà al que hi ha al carrer Transversal. Des de Santa Tecla també s'ha confirmat que el 2020 es farà l'ampliació de les Urgències de l'Hospital del Vendrell, però no del pàrquing exterior, que es troba completament saturat.  

Imatge de les obres del CAP del Botafoc.
Imatge de les obres del CAP del Botafoc. | BP Diari