Càritas es veu obligat a tancar el Centre de Distribució d'Aliments (CDA) del Vendrell

L'increment de les traves burocràtiques ha estat una de les causes

Càritas del Vendrell tancarà el Centre de Distribució d'Aliments (CDA) del carrer dels Trulls de la capital del Baix Penedès el 31 de desembre del 2019. Així ho ha anunciat el seu president, Joan Carles Guitart, aquest 13 de novembre a RTV el Vendrell. L'entitat s'ha vist obligada a prendre aquesta decisió per l'increment de les traves burocràtiques dels últims anys, que fa que cada vegada els sigui més complicat rebre la subvenció anual que els atorga l'Ajuntament del Vendrell.

Això comporta que l'entitat hagi d'avançar els diners per cobrir els diferents costos que té el CDA, com ara el lloguer del local, l'electricitat o el sou de les dues treballadores administratives. La situació ha acabat provocant un ofec econòmic que ha fet que Càritas hagi decidit deixar de repartir els aliments al CDA, com han fet durant els últims sis anys cada dijous. «Els tràmits per recuperar els diners cada cop són més complicats», ha apuntat Guitart.

El CDA, actiu des del 2013

El conveni entre l'Ajuntament del Vendrell i Càritas vinculat al Centre de Distribució d'Aliments (CDA) va començar el 2013. Mitjançant aquest, l'entitat repartia aliments entre els diferents usuaris dels Serveis Socials, i a canvi rebia una subvenció anual. El CDA va arribar a atendre a prop de 300 famílies cada mes, per la forta crisi econòmica que va patir el país fa uns anys

Abans d'estar situat al carrer dels Trulls, el CDA de Càritas va estar situat al carrer de Mar durant uns anys. Ara, l'entitat continuarà amb el seu treball d'atenció individualitzada dels seus usuaris, mentre que des de l'Ajuntament del Vendrell han manifestat que assumiran les tasques que Càritas deixi de prestar. Un dels projectes de futur que contempla Càritas és d'acompanyament de les persones grans.