Les imatges de Toni Gonz谩lez de la Rua de Carnaval de Cunit 2019

El retorn de la Gala del Boig i la gran rua, plats forts del Carnaval de Cunit

Un total de 57 grups s'han inscrit per la rua del dissabte

Cunit ja es troba immers en els actes de celebració del Carnaval 2020, que es van iniciar el passat dissabte 15 de febrer amb la presentació del Regnat del Carnestoltes, a càrrec de la colla Fiestukis. Un dels actes rellevants d’aquesta edició serà la recuperació de la Gala del Boig de Carnaval, que tindrà lloc aquest dijous 20 de febrer a les 20.30 hores al Casal Municipal, després de l’Arribo i la Festa Carnavalera.

Torna la Gala del Boig

La Gala del Boig de Carnaval torna a Cunit després de dos anys d’absència. Segons ha explicat a TarragonaDigital el seu impulsor, Gonzalo Espino, la nova etapa de la gala vol potenciar «la sàtira», donant-li un enfocament menys crític que els últims anys. Així, l’esdeveniment seguirà premiant les principals errades dels polítics locals, però buscant un to més positiu. «Un dels guardons serà pel regidor que més trepitja el carrer, així remarquem un fet positiu, però que alhora és una crítica per la resta de regidors», apunta Espino.

Entre les nou categories, n鈥檋i haur脿 dues que es faran mitjan莽ant el vot popular a trav茅s de les xarxes socials del Boig del Carnaval. La primera porta el nom de 鈥Colla vella fa bon Carnaval鈥, i premiar脿 quin 茅s el millor Carnaval de les quatre colles m茅s velles del municipi. El segon s鈥檃nomena 鈥No tot 茅s Cunit鈥, i ser脿 un premi 芦al millor Carnaval petit de la comarca禄, on es podr脿 escollir entre els del Vendrell, Calafell, l鈥橝rbo莽 i Cubelles. Tamb茅 s鈥檈ntregar脿 el 鈥Boig d鈥橦onor鈥, per a una entitat que promou els actes amb els infants, com 茅s Tocats pel Foc. Guillem Estadella ser脿, un cop m茅s, el presentador de la gala.

 

M茅s de 50 grups inscrits per la gran rua

L鈥檃ltre gran moment del Carnaval de Cunit ser脿 la rua del dissabte 22 de febrer, que comen莽ar脿 a les 18.30 hores des de l鈥檈splanada del costat de l鈥檈staci贸 de Renfe. El primer tinent d鈥檃lcalde, Jaume Casa帽as, va explicar en la presentaci贸 del Carnaval del Pened猫s Mar铆tim que s鈥檋an inscrit un total de 57 grups, entre carrosses i comparses. El consistori ha organitzat un dispositiu especial, amb un hospital de campanya i un tancament de la zona. Tamb茅 hi haur脿 m茅s trens de Rodalies Renfe durant la tarda i la nit.

El Carnaval de Cunit s鈥檃llargar脿 fins al dia 26 de febrer, amb diversos actes com el sopar de germanor de les colles carnavaleres del diumenge 23, la festa infantil del dilluns 24, o la rua d'enterrament de la sardina pels carrers del poble del dimecres 26. Es pot consultar el programa complet del Carnaval de Cunit en aquest enlla莽.