El Vendrell viurà un «Carnaval de pel·lícula» amb més de 5.000 participants

Augmenta el nombre de carrosses participants, que ja són més de 40

El Vendrell es prepara per viure un autèntic «Carnaval de pel·lícula» entre els dies 28 de febrer i 3 de març. Aquest és el lema que s'ha escollit pel Carnaval d'aquest 2019 a la capital del Baix Penedès, si bé des de l'organització no han volgut desvetllar encara cap informació relativa a aquesta referència cinematogràfica i ho volen mantenir com una sorpresa fins al mateix cap de setmana de Carnaval.

El que sí que s'ha avançat és que es comptarà amb una participació de rècord, amb més de 5.000 persones inscrites per a la rua del divendres 1 de març en les diferents carrosses i comparses. De fet, actualment ja hi ha 44 carrosses apuntades, superant-se el límit de 40 que s'havia posat des de l'Ajuntament. Tot i que les subvencions només les rebran de forma segura les primeres 40, el consistori ha permès a les altres participar si ho desitgen, tot i que només rebran subvenció si hi ha menys comparses inscrites de les previstes. De moment, se n'han apuntat sis, i el límit és de quinze.

Més subvencions i s'avança l'horari de la rua

Enguany han augmentat les subvencions que dona l'Ajuntament, que han passat dels 180 als 220 euros per les carrosses i dels 50 als 80 euros per les comparses. La rua del divendres 1 de març començarà a les set de la tarda, mitja hora abans del que era habitual, per deixar més marge de temps per als grups que també prenguin part a la rua nocturna de Segur de Calafell, que comença a les deu del vespre.

El recorregut es manté igual que l'últim any, amb la concentració al carrer de les Flors i la zona de lluïment a la carretera de Sant Vicenç de Calders. Després s'anirà per l'avinguda de Sant Vicenç i l'avinguda de Jaume Carner cap al nucli antic, on s'hi entrarà pel carrer de la Cerdanya, la plaça del Mercat i el carrer de Prat de la Riba, acabant a la Rambla. Des de l'organització han apuntat que el recorregut es pot fer amb una hora, i esperen que la rua sigui més fluida que l'últim any, evitant que els grups s'aturin a la zona de lluïment.

 

Arribada del Rei Carnestoltes

El Carnaval al Vendrell començarà el dijous 28 de febrer amb el Carnaval Infantil, a les 17.30 hores a la plaça Vella, amb xocolatada i l'animació del grup Xiula. En acabar hi haurà l'arribada del Rei Carnestoltes, a càrrec del Grup de Teatre Inestable del Vendrell. Durant tot el cap de setmana, les diferents entitats del Vendrell també organitzen els seus balls i actes relacionats amb el Carnaval.

També et pot interessar:

El Baix Penedès ofereix paquets turístics pel cap de setmana del Carnaval.