Imatge del primer ple de l'actual Ajuntament del Vendrell.

Els càrrecs de confiança també tornen a l'Ajuntament del Vendrell

L'oposició lamenta que suposaran un cost de 440.000 euros durant tot el mandat

L'Ajuntament del Vendrell serà un altre dels consistoris que recuperarà aquest mandat els càrrecs de confiança. La figura del personal eventual havia desaparegut el 2015, per decisió de l'anterior govern municipal i després que així ho demanessin els partits Sí Se Puede i Som Poble. Però quatre anys més tard, el consistori recuperarà aquests treballadors eventuals que es nomenen sense necessitat de passar cap procés de selecció.

Tal com han avançat des de Pel Vendrell Primàries i Podem, i ha confirmat el govern local, al ple del pròxim dilluns 5 d'agost s'aprovarà la contractació de tres càrrecs de confiança, que cobraran 36.000 euros anuals. En total, tal com han apuntat des de l'oposició, costaran prop de 440.000 euros durant tot el mandat. De moment no es coneix la tasca que desenvoluparan i el repartiment que tindran entre els grups de govern. L'únic que s'ha detallat és que assessoraran els regidors del govern municipal.

Augmenta la dedicació dels regidors del govern

Josep Maria Llasat, regidor de Pel Vendrell Primàries, s'ha mostrat «escandalitzat» per aquest fet, que troba «una barbaritat». «No creiem que tenint un deute municipal de 50 milions d'euros sigui gaire ètic gastar aquests diners en càrrecs de confiança», ha lamentat. Llasat també ha destacat que l'equip de govern d'aquest mandat tindrà un cost superior al dels últims quatre anys. «Tot i que els sous no han pujat, ara hi haurà vuit regidors que tindran un 100% de dedicació, quan l'últim mandat només eren dos», ha afegit.

Segons dades que ha ofert Pel Vendrell Primàries, un total de vuit regidors cobraran el topall màxim de 46.000 euros anuals, corresponents a una dedicació del 100%, mentre que dos tenen una dedicació del 75% (34.500 euros) i un, del 40% (18.400 euros). Sumant el cost dels càrrecs de confiança, Llasat calcula que el govern del Vendrell costarà a les arques municipals 570.000 euros anuals, pels 255.300 de l'últim mandat.

Proposta alternativa de l'oposició

Podem, Primàries i la coalició d'ERC i Som Poble presentaran al ple del dilluns unes propostes alternatives on es demana que els sous dels regidors de govern baixin entre un 18% i un 20%. Les indemnitzacions per assistència als plens i les comissions informatives de l'oposició es mantenen igual, amb topalls anuals d'11.500 euros pels regidors i 18.400 pels portaveus dels grups municipals. L'Ajuntament de Calafell i l'Ajuntament de Cunit també han recuperat aquest mandat els càrrecs de confiança.

També et pot interessar: