El carrer de Michael Jackson, la nova sensació del Vendrell

La broma atreu l'atenció de ciutadans i mitjans de comunicació estatals

Va començar com una broma però s'està convertint en la nova sensació del Vendrell. A finals del mes de setembre,  Xavi Albert, que regenta la Penya Bètica del Vendrell, va posar un cartell amb el nom de 'carrer de Michael Jackson' al petit carreró sense sortida on hi ha la penya. Ell ja havia fet fa uns anys una recollida de signatures —mig en serio, mig de broma— per donar el nom del «rei del pop» a aquest vial sense nom que es troba a tocar del carrer de Santa Anna.

Tot i recollir unes 2.000 signatures, des de l'Ajuntament del Vendrell li van dir que la iniciativa no podria tirar endavant. «Es veu que per donar el nom d'un carrer a una persona ha de fer una sèrie d'anys que aquesta està morta, i el Michael Jackson encara no els feia», explica Albert a 'BaixPenedesDiari.cat'. Per això va deixar la idea de banda i se'n va oblidar.  Però fa uns mesos, el destí va jugar a favor seu, quan va trobar per terra un cartell que duia precisament el nom de 'carrer de Michael Jackson'.

Una placa de la Shopping Night

No va ser providència divina, sinó que la casualitat va jugar a favor seu. La Shopping Night del passat mes de juny al Vendrell es va dedicar als grups i intèrprets de rock i pop, i un dels carrers es va posar aquest nom. Aquest va ser el cartell que va trobar Xavi Albert, el qual no va dubtar ni un moment a penjar-lo a la façana de la Penya Bètica. Des d'aleshores, la broma ha causat furor i Albert troba sovint gent que para al davant de l'establiment només «per fer una foto de la placa».

No només això, sinó que diferents mitjans de comunicació d'abast estatal se n'han fet ressò, com ara la ràdio M80 o el canal de televisió La Sexta. En aquest últim canal, el cantant del grup Mojinos Ezcocíos, Miguel Àngel Rodríguez 'el Sevilla', va dedicar una bona estona a fer broma sobre la iniciativa. A Rodríguez, sevillista declarat, li va fer molta gràcia que la penya vendrellenca del Betis estigués situada «en un carreró sense sortida». Xavi Albert li treu ferro a la situació, tot i que finalment el carreró on té la penya ja llueixi amb el nom del desaparegut cantant. La màscara del mateix Michael Jackson que guarda a la barra del local completa el curiós pack.

La placa llueix el petit carreró on hi ha la Penya Bètica del Vendrell.
La placa llueix el petit carreró on hi ha la Penya Bètica del Vendrell. | BP Diari