El carrer Alt del Vendrell.

Un carrer del Vendrell aposta per avançar el seu horari comercial de tardes

L'objectiu és millorar la conciliació familiar i ser més eficients

El carrer Alt del Vendrell, una de les principals artèries comercials del centre de la ciutat, adoptarà a partir del pròxim dilluns 14 de setembre un horari comercial de tardes més similar als estàndards europeus. Segons han notificat els comerços d'aquest carrer, l'horari comercial durant les tardes s'avançarà mitja hora amb relació a l'horari que es feia fins ara, amb el qual les botigues obriran a les 16.30 hores i tancaran a les 19.30 hores.

Conciliació familiar i eficiència energètica 

Aquest ha estat un canvi que s'ha pres «per mutu acord de la majoria de comerços» del carrer Alt, segons expliquen en un comunicat. L'objectiu que tenen és «millorar la conciliació familiar i adaptar-se als estàndards europeus», els quals aporten «una millor qualitat de vida i permeten gaudir de més temps de lleure, en família o per a la pràctica d’esports, promovent una vida més saludable».

Aquest canvi d'horari també vol ajustar-se «a les noves rutines del conjunt de la població, sobretot en l'àmbit escolar i laboral, facilitant així les compres a les sortides escolars, durant les activitats extraescolars, o després de la jornada de treball en torn intensiu». Un altre motiu està relacionat amb aspectes energètics i mediambientals, ja que amb aquest horari s'aprofitaran més les hores de llum solar, reduint el consum energètic i sent «més eficients i sostenibles».

Prova pilot

Aquesta iniciativa s'implementarà, de moment, com una prova pilot que s'estendrà fins a la campanya de Nadal. La seva continuïtat dependrà de l'acceptació que tingui, tant entre el teixit comercial com entre els consumidors. Segons afegeixen a la nota, la iniciativa també s'ha compartit a altres carrers comercials del centre per si es volen adherir.