L'edifici inacabat del futur Casal d'Avis del Tancat.

El Casal d'Avis inacabat del Tancat, al Vendrell, set anys a la intempèrie

La manca de finançament va aturar les obres el 2012

Una de les propostes recurrents a les últimes dues campanyes electorals del Vendrell ha estat què s’ha de fer amb l’edifici inacabat que hi ha en uns terrenys al costat de l’escola Marta Mata. El que originalment es va projectar com el nou Casal de la Gent Gran del Tancat fa set anys que es troba a mitges, després que el 2012 s’aturessin les obres per manca de finançament.

Els diferents partits han aportat les seves idees per acabar l’equipament i destinar-lo al seu ús original i a altres activitats, ja sigui una biblioteca per al barri, un casal per a joves o un edifici polivalent. Però a banda de la falta de recursos econòmics, aquest projecte topa amb altres problemes, un dels quals té a veure amb els anys d’exposició a la intempèrie de l’esquelet de formigó.

Analitzar en quin estat es troba l'estructura

L’avís el va llençar durant la campanya la número tres de la candidatura d’ERC-Som Poble, Gisela Arbós, que en el seu moment va treballar com a arquitecte en el projecte. Arbós té dubtes sobre l’estat en el qual es pot trobar l’estructura després d’estar set anys abandonada sense cap mena de protecció, i recorda que, quan les obres van quedar aturades, ella mateixa va avisar l’Ajuntament de «la necessitat de protegir l’estructura amb alguna mena d’impermeabilització», cosa que no es va fer.

Per aquest motiu, des d’ERC-Som Poble van apuntar que, quan hi hagi els recursos econòmics necessaris per reprendre les obres, el primer que caldrà fer és «analitzar l’estat en què es troba l’estructura» i veure si aquesta «s’ha fet malbé». A més a més, un altre aspecte que pot haver influït és el vandalisme, ja que es desconeix si hi poden haver danys importants a l’interior.

Zona per la qual algunes persones accedeixen a l'interior.
Zona per la qual algunes persones accedeixen a l'interior. | BP Diari

 

Accés a l'interior

Des de la Policia Municipal del Vendrell han explicat a aquest mitjà que anys enrere sí que rebien molts avisos per gent que accedia a l’interior, especialment joves, però que això s’ha reduït des que es van posar unes tanques metàl·liques als diferents accessos. Tot i això, aquest redactor ha pogut comprovar en diverses ocasions que al seu interior hi segueix accedint gent.

En una d’aquestes ocasions, durant la campanya electoral del passat mes de maig, al seu interior s’hi van albirar diversos joves que llençaven grans peces de formigó des de zones elevades de l’edifici. De fet, és habitual sentir veus de gent que provenen de dins. Per això, l’estat en què es troba tot l’edifici és una incògnita.