La torre del Castell de Santa Oliva.

El Castell de Santa Oliva prendrà part en l'encesa de torres pels drets humans

Serà una de les torres de Catalunya, el País Valencià, la Franja i les Illes Balears que s'encendran aquest dissabte

Santa Oliva prendrà part aquest dissabte 14 de gener en la segona edició de l'Encesa de Torres, Talaies i Talaiots de la Mediterrània pels Drets Humans. Aquesta és una iniciativa que coordina l'Institut Ramon Muntaner i impulsa la Direcció Insular de Patrimoni. 

Un total de 32 torres i fortificacions de Catalunya, el País Valencià i la Franja prendran part a la iniciativa. Se sumaran als més d'un centenar de llocs històrics de les Illes Balears que faran l'encesa. També s'hi han afegit espais patrimonials d'Andalusia, Múrcia, el Magreb o el Líban.

A Santa Oliva s'encendrà la torre del Castell, per iniciativa de l'Associació per la Difusió de la Història de Santa Oliva (ADHSO). Comptaran amb la complicitat dels Diables del municipi. L'objectiu de l'acció és «sensibilitzar la població sobre la situació dramàtica que es viu a la Mediterrània», segons expliquen des d'ADSHO. 

També es vol «reivindicar el patrimoni històric i cultural dels països de l'àmbit mediterrani». L'acte es farà a les 18.00 hores a les escales del Castell i comptarà amb diverses sorpreses.