Inauguració del carrer de Jesús de Calafell Poble.

Catifes florals per inaugurar el remodelat carrer de Jesús de Calafell

Entitats de cultura popular han desfilat pel carrer en l'últim acte de la Fira d'Indians

Calafell ha inaugurat aquest diumenge 29 de maig a la tarda la remodelació del carrer de Jesús, al nucli del Poble. Diferents entitats de cultura popular han desfilat per les catifes florals que guarnien la calçada. Un acte que, alhora, servia per tancar la Fira d'Indians que ha tingut lloc durant tot el cap de setmana.

La remodelació del carrer de Jesús és una de les obres importants que s'han fet els últims mesos a Calafell Poble. S'emmarca en una sèrie de canvis de mobilitat que s'han fet en aquest nucli, per prioritzar el pas dels vianants i reduir la presència de vehicles. El carrer de Jesús ja s'havia obert al trànsit de persones i vehicles des de la Setmana Santa, però s'ha inaugurat oficialment aquest diumenge. 

Des de l'Ajuntament de Calafell han agraït la tasca de La Bota i de la Federació de Catifaires de Catalunya. També a les entitats de cultura popular locals que han pres part en l'acte d'inauguració. Durant tot el cap de setmana, Calafell Poble ha acollit la primera Fira d'Indians, un nou certamen que vol dinamitzar el nucli antic del municipi.

Primera edició de la Fira d'Indians

La programació cultural i festiva ha comptat amb espectacles teatrals, jocs, degustacions gastronòmiques o demostracions d'oficis. La fira també ha servit per reivindicar el patrimoni indià que té Calafell, amb cases que van construir persones que havien fet fortuna a Amèrica. Cal Perico, Cal Bolavà, la Sínia o l'Hostal en són algunes de les destacades.

Pel que fa a la remodelació del carrer de Jesús, aquest forma part dels canvis inclosos al nou pla de mobilitat de Calafell Poble. Un pla que ha provocat queixes de diversos veïns i comerciants del nucli, que asseguren que s'ha impulsat sense el consens necessari. Per això han fet manifestacions els dijous de les últimes setmanes.

Públic a la Fira d'Indians de Calafell.
Calafell ha fet la primera edició de la Fira d'Indians. | Ajuntament de Calafell