La cavalcada de Reis del Vendrell incorporarà enguany cinc personatges femenins

Seran tres Sàvies de les Joguines i dues Conselleres Reials

La cavalcada dels Reis d'Orient del Vendrell comptarà el pròxim 5 de gener del 2020 amb cinc nous personatges femenins. Així ho van avançar fa uns dies des de la Comissió de Reis a RTV el Vendrell, apuntant que aquests cinc personatges seran tres Sàvies de les Joguines i dues Conselleres Reials. Responen als noms de Malika, Galena, Bashira, Màgia i Il·lusió i, a més de prendre part a la cavalcada, també ho faran al repartiment de joguines posterior pels domicilis vendrellencs.

Treball dels últims anys

La Comissió de Reis dona forma, d'aquesta manera, al treball fet els últims anys per incorporar personatges femenins a la cavalcada. Així ho van explicar fa un any a aquest mitjà, després que des del partit Som Poble se'ls acusés de vetar la presència de dones en els dotze personatges principals de la cavalcada. En aquell moment, també van destacar que a l'associació hi havia 80 dones i 50 homes, així com tres dones que formaven part de la junta directiva

Enguany, a més a més, tindran també aquests cinc personatges femenins, els quals seran introduïts als infants del Vendrell durant les pròximes setmanes, a través d'un conte que s'explicarà a les llars d'infants. El pròxim 5 de gener, els cinc personatges formaran part de la cavalcada dels Reis Mags d'Orient, que tindrà lloc pels diferents carrers de la ciutat.

 

El cas dels Armats del Vendrell

Les crítiques del partit Som Poble es van dirigir també als Armats del Vendrell, una altra entitat que la formació assegurava que discriminava les dones. Des de l'entitat, que depèn dels Pastorets del Vendrell, van respondre en aquell moment que mai havien rebut cap petició d'una dona per ser armada. De totes maneres, el passat mes de març es van canviar els estatuts de l'entitat per certificar que les dones puguin fer també d'armat, cosa que ja ha passat aquest mateix any.