Homenatge als sanitaris que han fet la campanya de vacunació a Calafell.

Cent mil punxades contra la Covid: Calafell homenatja els 177 sanitaris que han pres part a la campanya

Una placa al pavelló Joan Ortoll recordarà aquesta gesta

L'Ajuntament de Calafell ha fet un acte d'homenatge als 177 sanitaris que han pres part a la campanya de vacunació contra la Covid. Durant nou mesos, aquests professionals van administrar prop de 105.000 vacunes contra el coronavirus al centre massiu de vacunació del pavelló Joan Ortoll. Tota una gesta que ha contribuït a superar aquesta dura lluita contra la pandèmia.

Des del consistori han apuntat que es posarà una placa al pavelló per recordar la tasca de tots aquests professionals. De les 105.000 dosis administrades, aproximadament la meitat van ser a veïns del mateix municipi. La resta han vingut de diferents punts del territori, la majoria dels quals de la comarca del Baix Penedès.

Recuperació progressiva de la normalitat

Les últimes vacunes al Joan Ortoll es van posar el 25 de març, moment en què el departament de Salut va decidir tancar el vacunòmetre. La regidora d'Igualtat, Helena Rubio, que ha estat al capdavant del dispositiu, ha reiterat la necessitat d'anar recuperant la normalitat a poc a poc. Rubio ha afirmat que la vacunació «que encara pugui haver-hi s'ha d'integrar en l'activitat sanitària quotidiana».

Des del Departament de Salut  de la Generalitat ha fet arribar el seu agraïment al consistori per la col·laboració en la campanya. Les dues administracions han col·laborat per dur a terme aquest complex dispositiu que ha permès vacunar en temps rècord la major part de la població.