Un centenar de persones assisteixen a la inauguració del Racó de la Gent Gran de la Bisbal

L'espai ofereix activitats i acull la seu de l'Associació de la Gent Gran

La regidoria de la Gent Gran de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i l’Associació de la Gent Gran van inaugurar, aquest passat dissabte 6 d’octubre, el Racó de la Gent Gran. L’acte va comptar amb l’assistència d’un centenar de persones que van gaudir de l’actuació musical de La Veu Humana i d’un berenar. El Racó de la Gent Gran està pensat perquè la gent gran del municipi pugui disposar d’un espai on realitzar activitats per lliure, com ara llegir, jugar, cosir, fer gimnàstica, o participar, de forma gratuïta, en les activitats diàries que la regidoria programa.

A més a més, l’espai compta amb un tècnic especialitzat que ofereix el servei d’escolta als usuaris i a les seves famílies. L’equipament, que està ubicat a la plaça de l’Era de Batre (al costat del CAP), es comparteix amb l’Associació de la Gent Gran  i té com a objectiu esdevenir un punt de trobada per al col·lectiu de persones de més edat de la Bisbal del Penedès.

Curs sobre com fer servir el correu electrònic

D'altra banda, aquest passat divendres 5 d’octubre va començar la primera sessió de formació dedicada al correu electrònic. El curs, que s’ofereix a quatre grups diferents de cinc persones cadascun, va adreçat a aturats sense correu electrònic i es realitza a la Biblioteca Municipal, en concret a la zona d’ordinadors. L’objectiu que persegueix aquesta formació és que els participants, en acabar el curs, siguin capaços de crear un compte de correu electrònic  i de saber-lo utilitzar per a la recerca activa de feina.

El curs forma part d'un conveni de formació ocupacional amb la UGT de Catalunya, entitat impulsora de formacions i orientacions per a desocupats i també dedicada a la formació de treballadors i treballadores públiques. Segons la regidora d’Ocupació i alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, «el conveni és una de les eines que ens permeten millorar les condicions d’ocupació de les persones, ja que les formem i motivem, fent-les cada vegada més autosuficients, perquè puguin cercar i trobar feina amb més recursos».