Presentació del cinquè Seminari Guimerà del Vendrell.

El cinquè Seminari Guimerà del Vendrell posa la mirada en la relació entre el dramaturg i el teatre espanyol

El certamen torna després d'un any d'absència per la pandèmia

El Vendrell recupera aquest 2021 el Seminari Guimerà, després que la pandèmia obligués a suspendre l'edició de l'any passat. El cinquè Seminari Guimerà es farà el dissabte 18 de setembre, a partir de les 10.00 hores, a l'Auditori del Tívoli. El tema central serà la vinculació del dramaturg amb el teatre espanyol.

Sobre això tractaran les tres ponències que s'han programat, i que començaran després de la presentació de dos llibres. El primer, 'Guimerà i la poesia', recull les ponències de l'edició anterior, la del 2019, a càrrec de Gerard Guerra. El segon llibre, 'Àngel Guimerà, deu obres', és una selecció que ha fet Neus Oliveras de deu textos variats del teatre del dramaturg.

Guimerà i el teatre espanyol

A les 10.30 hores començarà la primera ponència d'aquesta edició, a càrrec del professor del Departament de Literatura de la UPF Enric Gallén. Tractarà sobre 'Guimerà i les relacions amb el teatre espanyol'. A les onze, el llicenciat en Filologia Catalana Joan Martori presentarà la conferència 'Guimerà a l'escena argentina'.

L'última ponència, 'El teatro español en tiempos de Guimerà', anirà a càrrec del doctor en Filologia Hispànica Emilio Peral. La jornada es tancarà amb la lectura dramatitzada de l'obra 'L'Aranya' que farà el grup de Teatre Inestable del Vendrell, a les 12.30 hores. Les reserves per assistir es poden fer al telèfon 977 66 10 06 o al mail museuguimera@elvendrell.net