El Club de Lectura de la biblioteca del Vendrell comença la temporada

Una cinquantena de persones prenen part a la presentació del nou curs

El Club de Lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell ha fet el tret de sortida a la nova temporada, la número disset ja, confirmant que és la proposta més veterana de la demarcació de Tarragona. L'acte de presentació de la nova temporada va tenir lloc el passat dimecres 19 d'agost, amb la presència d'una cinquantena de persones a la sala del Portal del Pardo. Es va aprofitar per presentar les lectures del primer semestre. 

També es va fer un recital de poesia a càrrec de Mariona Segarra i Raül Costafreda, dedicat a la poetessa Montserrat Abelló, de qui enguany se celebra el centenari del seu naixement. El Club de Lectura de la biblioteca del Vendrell manté intactes els seus objectius fundacionals, fomentar l'hàbit lector entre els adults, contribuir a l'enriquiment de les persones a través de la lectura i proporcionar una activitat de lleure a la ciutat.

Una trobada mensual a la biblioteca

Igual que les altres temporades, el funcionament es basa en una trobada mensual dels participants, en la qual s'intercanvien comentaris sobre un llibre prèviament determinat. A més a més, el club fa activitats paral·leles, com són les trobades amb autors o les sortides literàries. Des de la seva estrena, el Club de Lectura del Vendrell ha estat coordinat per la professora Neus Oliveras, qui actua també com a moderadora de les sessions i participa en la selecció de les lectures a treballar.

La Biblioteca, a més de confeccionar la programació de cada any, elabora les guies de lectura dels diferents autors proposats, proporciona els llibres als membres del Club i s’encarrega de totes les tasques organitzatives. La primera de les sessions serà el 24 d’octubre, per comentar 'Incert camí', d'Eduard Prats, amb qui els assistents podran mantenir una tertúlia. La sessió següent serà el 28 de novembre, després de llegir 'La força d’un destí', de Martí Gironell, qui també assistirà a la sessió. El 10 de desembre arribarà el torn d''Alba', de Marc Artigau, i tancarà aquest primer tram de temporada 'Permagel', d’Eva Baltasar, que es comentarà el dia 30 de gener de 2019.