El Ço del Botafoc farà el tradicional concert de Nadal al Vendrell

La coral Ressò i l'Elenc Artístic Arbocenc faran 'El Poema de Nadal' a l'Arboç

El grup Ço del Botafoc farà el 25 de desembre el tradicional concert de Nadal a l'església de Fàtima del Vendrell. Aquesta és una actuació que es repeteix des de fa diversos nadals, a les 19.30 hores, amb entrada lliure. El Ço del Botafoc dona el bon nadal a tothom amb una audició en la qual interpreten nadales populars i tradicionals. És una actuació senzilla i familiar, on no hi falten els poms d'olivera i romaní que els músics deixen als bancs de l'església.

El grup està format per Jordi Bassó (flautes), Daniel Cañellas 'Mosquit' (percussions), Adrià Grandia (viola de roda i tarota), Jordi Inglès 'Bero' (flabiol, tarota i tamborí de cordes), Jonathan Martínez 'Johnny' (gralla), Jordi Navarro (clarinet i sac de gemecs), Jordi Quintana (flautes i flabiol), Roger Serra (flabiol i tamborí), Lluís Serres (trompa) i Edgar Solé (sac de gemecs). El concert estarà integrat per nadales populars i tradicionals, que el mateix grup ha anat traient de diversos compositors i cançoners d’arreu

'El Poema de Nadal' a l'Arboç

També a l'Arboç hi haurà un concert de Nadal el diumenge 23 de desembre, a les set de la tarda, al teatre El Centre Parroquial. En aquest cas seran la coral Ressò i l'Elenc Artístic Arbocenc els que faran una actuació conjunta per oferir 'El Poema de Nadal', de Josep Maria de Sagarra, amb escenificació de quadres bíblics i pastorívols. 'El Poema de Nadal', escrita l'any 1931, és una de les obres més emblemàtiques de Josep Maria de Sagarra.

Es va portar per primera vegada a l'escenari el 1950 al Círcol Catòlic de Badalona, de la mà del director teatral Esteve Polls. En ell s’explica el naixement de Jesús i el pelegrinatge dels pastors, mentre exalta tòpics culturals de la tradició nadalenca catalana, amb composició de riques metàfores a través d’un llenguatge extremadament acurat i captivador.  Es tracta d'una obra habitual d'aquesta època, que s'ha interpretat en molts teatres, esglésies i catedrals de tot Catalunya. A l'Arboç, es podrà gaudir aquest diumenge abans de Nadal.