Una revista que recull l'epidèmia del còlera del 1911 al Vendrell.

Quan la còlera va assolar el Vendrell: una exposició recorda la tràgica epidèmia del 1911

S'exposen diversos documents conservats de l'època

La sala del Portal del Pardo acull entre els dies 2 i 25 de setembre una exposició sobre l'epidèmia del còlera del 1911 al Vendrell. Es tracta d'una mostra que va elaborar l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès amb motiu del centenari de l'epidèmia. Ara s'ha recuperat pels 110 anys i englobada en un context de pandèmia com l'actual.

L'exposició titulada 'Testimonis documentals de l'epidèmia de còlera al Vendrell' recull documents conservats de l'època i un audiovisual. A través d'ells es pot veure com van ser aquells dies tràgics al Vendrell, però també a Sant Vicenç de Calders, Santa Oliva, Albinyana, Calafell o la Bisbal.

Visites guiades

A més de l'Arxiu Comarcal, han col·laborat en l'organització els Amics de la Història del Vendrell i els Amics de l'Orgue, així com l'Ajuntament i el Consell Comarcal. S'han programat diverses visites guiades pels dies 4, 9 i 16 de setembre. El primer dia serà a les 12.00 hores i els altres dos, a les 19.00 hores.

Els grups seran d'un màxim de deu persones i cal una inscripció prèvia al mail acbaixpenedes.cultura@gencat.cat o al telèfon 977 66 73 96.