Runa d'obra al costat d'un contenidor.

La col·laboració veïnal ajuda la Policia Verda de Cunit a caçar abocaments il·legals

S'estan tramitant una quinzena de sancions per aquestes actuacions

La Policia Verda que aquest any s'ha posat en marxa a Cunit segueix perseguint infractors de la normativa de convivència i civisme. L'èxit de les seves actuacions també depèn en bona part de la col·laboració veïnal, per tenir més ulls al carrer. Per això des del cos policial demanen que es denunciïn aquells abocaments il·legals de residus que es detectin.

La col·laboració ciutadana ja ha permès caçar alguns dels infractors, tal com va passar fa pocs dies. Una denúncia veïnal va permetre identificar una furgoneta que havia deixat residus d'obra al costat d'un contenidor. Des de la Policia Verda recorden que aquestes denúncies poden ser anònimes i ofereixen el mail policiaverda@cunit.cat.

Una quinzena de sancions per abocaments il·legals

Actualment, s'estan tramitant una quinzena de sancions que van dels 901 als 3.000 euros. La gran majoria són per abocaments il·legals fora dels contenidors o en zones naturals. També per no reciclar degudament. 

També recorden que els abocaments de runa a dins dels contenidors acaben provocant incidències als camions de recollida. Per això insisteixen en aquesta col·laboració ciutadana com a part fonamental per caçar els infractors. Des de la seva posada en funcionament a principis d'any, la Policia Verda de Cunit ha fet unes 135 actuacions al municipi.

Un problema molt estès a tot el Baix Penedès

Els abocaments il·legals de residus són un dels problemes més greus que pateix tant Cunit com tot el Baix Penedès. El canal de Twitter 'Abocaments Baix Penedès' fa un seguiment de tots els abocadors que hi ha a la comarca. És una situació que ha anat empitjorant els últims anys, amb una proliferació d'abocaments de runa d'obra o de restes de producció de marihuana.

Consistoris com el del Vendrell estan plantejant limitar la circulació per alguns camins rurals per reduir aquest problema.

Deixalles acumulades en una zona rural del Baix Penedès.
Els abocaments s'acumulen en diferents punts del Baix Penedès. | Abocadors Baix Penedès