Protesta del comitè d'empresa de l'Hospital del Vendrell.

«Col·lapse i precarietat»: els treballadors de l'Hospital del Vendrell convoquen una nova protesta

Reiteren les mancances que el centre hospitalari pateix des de fa anys

El Comitè d'empresa de l'Hospital del Vendrell ha convocat una nova concentració de protesta per la situació laboral que viuen. La concentració es farà el pròxim dimecres 16 de febrer a les dotze del migdia al vestíbul principal. Coincidirà amb la inauguració del monument als sanitaris.

En un missatge llançat a les xarxes socials, des del comitè reiteren els problemes que han deixat els «anys de retallades» a la sanitat. «Ha hagut d'arribar la pandèmia de la Covid-19 per fer evidents totes les mancances d'un model sanitari català obsolet», afegeixen. Un model «on prevalen els grans sous dels directius i alts càrrecs abans que millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores».

Un hospital «col·lapsat»

La situació s'agreuja en el cas del Vendrell per un hospital «que ja va néixer petit veient les previsions poblacionals de la comarca». Això fa que no compleixi, asseguren, amb les ràtios de llits per habitants que tocaria a la comarca. Els treballadors denuncien un cop més la situació de «col·lapse» que suposa tenir una plantilla «històricament reduïda i treballant amb unes condicions precàries».

Tot això acaba afectant «la qualitat assistencial» dels ciutadans del Vendrell i el Baix Penedès. El comitè també demana que les condicions laborals siguin les mateixes que les que hi ha hospitals «amb un únic sistema de salut totalment públic». Per últim, mostren els seus dubtes que el centre depengui d'uns fons europeus «que vagin a parar a una empresa privada com és la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla».