Imatge antiga de l'estació de Sant Vicenç de Calders.

«La colònia»: el Barri Ferroviari de Sant Vicenç de Calders ja té el seu documental

Dirigit per Ismael Muñoz, el curt recull la història d'aquest singular nucli i els que hi han viscut

La Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders és un dels patrimonis rellevants que té el municipi del Vendrell. Ara, ja compta amb el seu propi documental, que ha dirigit el vendrellenc Ismael Muñoz. Es tracta d'un curtmetratge de 23 minuts que narra els orígens i la història del barri, de la mà d'alguns dels seus veïns.

D'aquesta manera es podrà descobrir com ha estat la seva vida social al llarg dels anys o quin paper va tenir l'estació durant la Guerra Civil. També es parla de l'obsolescència dels edificis, construïts el 1887, i els anys de disminució de veïns, així com la posterior recuperació de la vida social. Pepe Aldehuelo, resident històric, Edu Martínez, activista de la colònia, i Adriana Rivas, historiador i veïna, són els encarregats de conservar la memòria d'aquest nucli.

Estrena en el marc dels actes previs de la Festa Major del Vendrell

L'estrena del documental es farà el pròxim dijous 21 de juliol, a les 20.30 hores, a l'Auditori del Tívoli. L'acte estarà emmarcat en els actes previs de la Festa Major del Vendrell. L'estrena serà gratuïta, però l'aforament està limitat a la capacitat d'aquest auditori que hi ha dins de l'Escola de Música

Ismael Muñoz, conegut com a 'Zim', és un jove músic del Vendrell, líder de la banda Zim and the Zums. Ha participat en campanyes publicitàries de la Generalitat de Catalunya, Ray-Ban, Logitech o Zurich entre d'altres, a més de produir els seus propis videoclips.

L'aproximació al món de l'audiovisual l'ha dut a involucrar-se en el projecte de fer aquest documental, amb un rodatge que es va iniciar el novembre. Anteriorment, ha treballat en altres produccions com 'D'ombres, un retrat amb Tomàs Pladevall' de Joan Tisminetzky o 'Las cosas no se arreglan en 1 día', de Pau Aguiló.

Cartell del documental 'La Colònia'.
El documental narra la història del Barri Ferroviari de Sant Vicenç de Calders. | Cedida