Una visita a la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders.

La Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders celebra la seva Festa Major

El cap de setmana també porta el retorn del torneig de futbol Salva Ribas

La Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders celebra aquest primer cap de setmana d'agost la seva Festa Major. Entre els dies 6 i 7 d'agost s'han programat diversos actes que començaran el dissabte a les onze del matí amb una visita guiada. El pregó d'enguany, a les 12.15 hores, anirà a càrrec de la regidora de Platges, Bàrbara Peris

Després es farà una visita a l'exposició dels 135 anys de l'estació de Sant Vicenç, inaugurada la passada primavera. A les 19.00 hores s'ha programat una caminada comentada per l'antiga via vella de 1865, que durarà dues hores. Després del sopar de germanor a la fresca, es podrà veure el documental 'La Colònia' dirigit per Ismael Muñoz.

El diumenge al matí es faran dues misses a la capella de la colònia. Primer es farà una missa en memòria dels veïns del nucli i després una missa ortodoxa pels refugiats d'Ucraïna. A la una del migdia hi haurà un aperitiu de Festa Major, organitzat per l'Associació Familiar Ferroviària.

La festa s'acabarà a les 20.30 hores amb un concurs de truites al local social. L'organització dels actes va a càrrec de l'Associació per a la Preservació de la Colònia Ferroviària. També es compta amb el suport de l'Ajuntament del Vendrell.

Torneig de futbol Salva Ribas

El primer cap de setmana d'agost també suposarà el retorn del torneig Salva Ribas de futbol, després de dos anys d'absència per la Covid. La vintena edició del certamen tindrà lloc els dies 6 i 7 al camp de futbol municipal del Camí de Roda. En tractar-se de la vintena edició del torneig, es comptarà amb un cartell molt destacat.

Així, prendran part al certamen els equips juvenils de la Damm, l'Espanyol, el Reial Madrid i el FC Barcelona. El dissabte a les deu del matí es farà un partit amistós entre l'AE Salva Ribas i un equip de periodistes i polítics. A les cinc de la tarda començarà el torneig, amb els partits entre l'Espanyol i el Barça, i la Damm contra el Madrid.

Abans del segon partit es farà un minut de silenci en memòria de Salva Ribas. La violoncel·lista Anna Mañé, alumna de l'EMMPAC, interpretarà el 'Cant dels Ocells' i els Bous de la Bisbal faran una exhibició castellera. El diumenge a la tarda es farà el partit pel tercer i quart lloc, a les cinc, i la gran final a les set.