Calafell i la Bisbal formen part del projecte d'FP ocupacional dual.

Coma-ruga acollirà una Fira de la Formació Professional del Baix Penedès

Va dirigida als alumnes de l'ESO que aviat hauran d'orientar la seva continuïtat formativa

L'Alberg de Santa Maria del Mar de Coma-ruga acollirà el 15 i 16 de març la primera Fira de la Formació Professional del Baix Penedès. Es tracta d'una fira que ha de servir per difondre l'oferta formativa comarcal. Tant la reglada que imparteixen els centres de secundària, com la no reglada que ofereixen els serveis d'ocupació de la comarca.

El certamen sorgeix de la cooperació entre els municipis de la comarca i el Consell en matèria d'ocupació. Va especialment dirigit als alumnes de l'ESO que aviat hauran d'orientar la seva continuïtat formativa. Durant els dos dies es faran diferents activitats que s'agruparan en tres àrees i espais.

D'una banda hi haurà estands informatius perquè els centres de formació puguin atendre i respondre les preguntes dels assistents. En un altre espai es farà una exhibició i demostració d'activitats i projectes desenvolupats per les entitats educatives. Finalment, es programaran xerrades informatives en una aula externa.

Adaptar i ajustar aquesta oferta al mercat laboral 

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, creu que «un dels grans reptes del país és la necessitat d'ampliar el nombre de places» d'FP. Martínez afegeix que cal ajustar més i millor aquesta oferta «al mercat laboral». 

Els instituts del Baix Penedès que imparteixen Formació Professional són cinc. Els instituts Andreu Nin i Mediterrània al Vendrell, el Camí de Mar i la Talaia a Calafell, i l'Ernest Lluch a Cunit. A la fira també es preveuen punts d'informació de centres amb batxillerat, de gremis, i d'altres entitats o administracions de la comarca i la demarcació.

La primera Fira de l'FP del Baix Penedès arriba tres anys després que no es pogués celebrar la Fira Camins d'FP. Aquest era un certamen de referència al territori que tenia un caràcter itinerant i que l'abril del 2020 s'havia de fer al Vendrell. L'arribada de la pandèmia del coronavirus va impedir que l'esdeveniment es pogués fer a la capital del Baix Penedès.