Una màquina, a Mas Astor.

Comencen les obres del nou dipòsit d'aigua de Mas Astor, davant els dubtes dels veïns

La policia aixeca acta davant la petició de la regidora Eva Mata

Els veïns de la urbanització Mas Astor del Vendrell han lamentat que ja hagin començat les obres per fer un nou dipòsit d'aigua en uns terrenys municipals del nucli, quan encara no s'han resolt molts dels dubtes que tenen. Aquesta setmana, les màquines han començat a talar els arbres i a remoure la terra.

Els treballs van a càrrec del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), tot i que els terrenys els ha cedit l'Ajuntament. Fa dues setmanes, els veïns van expressar el temor que els compromisos adquirits amb el CAT i el consorci no es respectessin. Un d'aquests compromisos era que el dipòsit es faria 25 metres més endins, lluny dels habitatges.

Dubtes amb el permís d'obres

Però els treballs ja han començat i, per ara, la zona afectada està a tocar del nucli, amb la tala de diversos arbres. Davant l'avís dels veïns, la regidora d'ERC-Som Poble Eva Mata es va personar a Mas Astor aquest dimarts 2 de febrer i va requerir la presència de la policia local, per aixecar acta i donar fe que els treballs havien començat.

«Tenim dubtes sobre els permisos, ja que les obres no haurien de començar fins que es faci una modificació al POUM, que de moment no s'ha fet», assevera Mata. Per això ha demanat al consistori que li facilitin el permís d'obres. La regidora també ha demanat diversa informació sobre el lloc exacte on es posarà el dipòsit i l'afectació que tindrà.

Els veïns del nucli demanen diverses contraprestacions per aquesta obra, entre les quals destaca que es faci la parcel·lació de la urbanització, un pas indispensable perquè aquesta s'acabi revertint a l'Ajuntament. A Mas Astor hi ha prop de 320 parcel·les.