Vista aèria de la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga.

Tot a punt per començar les obres de remodelació del centre de Coma-ruga

Els treballs s'han de fer en gran part abans d'acabar aquest any 2020

Ha costat, però l'Ajuntament del Vendrell ja ha confirmat el dia que començaran les obres de remodelació del centre de Coma-ruga, vinculades als fons europeus FEDER. Serà el pròxim dilluns 8 de juny quan es tancarà l'entorn de la plaça dels Germans Trillas per començar les obres d'urbanització previstes al projecte, per millorar l'espai urbà d'aquest nucli marítim.

Les obres s'iniciaran a la plaça per després estendre's al voltant del llac i a l'entorn immediat de l'edifici Tabaris, segons han explicat des del consistori. Alguns dels treballs previstos són la renovació total dels paviments i dels serveis urbans soterrats, fer un nou enjardinament, i renovar la senyalització i el mobiliari urbà. Els treballs es volien començar després de la Setmana Santa, però l'aturada de l'activitat decretada per l'estat d'alarma va impedir acabar els diferents tràmits i ha retardat les obres dos mesos.

Set mesos per fer la major part de les obres

Ara, l'objectiu és que una gran part d'aquestes obres estiguin enllestides abans d'acabar el 2020, requisit indispensable per rebre la subvenció del 50% d'un projecte que té un pressupost de 2,3 milions d'euros. A banda de renovar la zona del centre de Coma-ruga —prioritzant els vianants i la mobilitat verda— el projecte també contempla la remodelació completa de l'edifici del Tabaris.