Treballs de reposició de sorra a la platja de Calafell.

Comencen les reposicions de sorra a les zones més afectades de la platja de Calafell

Els treballs s'estan fent en diferents punts del litoral tarragoní

El Servei Provincial de Costes està duent a terme aquesta primera quinzena de juny els treballs de reposició de sorra a les platges tarragonines. A finals de maig, el Ministeri per a la Transició Ecològica va avançar que es farien aquestes aportacions especials abans de l'estiu. Una actuació que es reservava per a les platges més afectades pels temporals del passat mes d'abril.

Després que es comencés per Roda de Berà, aquesta setmana els treballs s'han estès a Calafell i Altafulla. Al municipi baixpenedesenc, l'Ajuntament ha informat que aquest dilluns 13 de juny al matí s'han posat en marxa els treballs d'aportació de sorra. A Calafell, els temporals de l'abril van deixar en una situació delicada trams com el que hi ha a prop de la plaça del Mil·lenari.

Guanyar metres en els trams més afectats 

Aquesta aportació i el perfilat permetran «guanyar alguns metres de superfície arrabassats pel temporal», afirmen des del consistori. També a Altafulla han començat aquest dilluns els treballs de regeneració de la platja al tram del passeig de les Botigues de Mar. Per aquest motiu la platja d'Altafulla estarà tancada mentre durin aquests treballs, que es preveuen fins al 17 de juny. 

Altres platges que haurien de rebre aportacions extraordinàries de sorra els pròxims dies són les del Francàs, al Vendrell, o la platja Llarga de Salou. També a la Sant Pere de Cambrils, i en alguns trams de les de Mont-roig, l'Hospitalet de l'Infant i l'Ametlla de Mar. Tot i que Costes no és partidari els últims anys de fer aquestes actuacions, els temporals d'aquesta primavera han fet variar la seva postura.

Precisament fa pocs dies, Calafell es va adherir a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents. Una iniciativa de l'executiu central per fomentar l'intercanvi d'experiències i de coneixement en la gestió del litoral. L'objectiu és que els municipis turístics trobin suport per avançar cap a «un model de gestió intel·ligent i un desenvolupament més sostenible»