La platja de Cunit.

Comencen els treballs de reposició de sorra a la platja de Cunit

L'aportació es fa a la zona que va del límit amb Segur fins al dic de l'espigó número tres

El Servei Provincial de Costes comença aquest divendres 1 de juliol els treballs de reposició de sorra a la platja de Cunit. Així ho ha informat l'Ajuntament, que ha especificat que les tasques han començat de matinada. L'aportació es farà des del límit amb Segur de Calafell fins a la platja de l'espigó número tres, a prop del dic.

La intenció, segons el consistori, és «consolidar la zona de les entrades al Passeig Marítim per la banda de llevant». Des del Ministeri de Transició Ecològica van anunciar el passat mes de maig que es farien diverses aportacions especials de sorra a la demarcació. Els temporals de la primavera van deixar diversos trams de platja molt malmesos.

Treballs de reposició de sorra al litoral tarragoní

Així, ja fa setmanes que s'estan fent aquests treballs en platges de Tarragona, Altafulla o Roda de Berà. També a Calafell, on aquest passat dilluns havien començat uns treballs que s'havien anat postergant pels temporals. De fet, platges que ja havien rebut la sorra extra, com la d'Altafulla, han vist com els tornava a desaparèixer.   

Una altra de les platges afectades és la del Francàs, al Vendrell, al tram comprès entre Masia Blanca i el búnquer. Costes també la va incloure en les platges que rebrien sorra, tot i que de moment no s'ha informat de quan es posarà. Des de l'Ajuntament tampoc han donat a conèixer si la platja comptarà amb sorra extra de cara a l'estiu o no.

Banderes blaves de nou a Cunit

Per altra banda, Cunit ha rebut recentment les banderes blaves per les seves dues platges del municipi. Els criteris que es valoren tenen a veure amb l'educació ambiental, la qualitat de l'aigua, la gestió ambiental, la seguretat i els serveis. Les banderes tornaran a onejar al Passeig Marítim de Cunit aquest estiu.