Treballs de retirada del veler enfonsat a Coma-ruga.

Comencen els treballs per treure les restes del veler enfonsat a Coma-ruga

Capitania Marítima es fa càrrec dels treballs per treure els dos pals i l'orsa

Capitania Marítima ha començat aquest dimecres 17 d'agost els treballs per treure les restes de veler enfonsat a Coma-ruga. Les tasques es fan amb una màquina remolcadora i l'ajut de dos bussejadors. L'objectiu és retirar les restes que encara es troben submergides, entre elles els dos pals i l'orsa.

Aquest dimecres es va poder treure un dels pals, tot i que el mal temps va fer que s'haguessin d'interrompre els treballs diverses vegades. Aquest dijous al matí han seguit les tasques per retirar les altres parts del veler. El tram de platja entre la bocana del port i el riuet està precintat mentre s'està fent l'actuació.

Encallat durant 48 dies

El veler va quedar encallat quan es disposava a entrar al port el passat 25 de juny. Els intents de reflotar-lo van ser infructuosos i finalment, el passat dissabte, l'aigua el va acabar destrossant i engolint. Diverses parts de l'embarcació han estat expulsades a la platja durant els últims dies, en llocs tan llunyans com les Madrigueres.

Dos bussejadors entren a l'aigua a Coma-ruga.
Les tasques compten amb el suport de dos bussejadors. | Cedida

Durant el mes i mig que el veler va estar encallat a prop de la platja, es va convertir en una perillosa atracció pels banyistes. Alguns d'ells pujaven a dalt per llençar-se a l'aigua, tot i els avisos dels socorristes. Les divergències entre el propietari de l'embarcació i Capitania Marítima es van mantenir durant totes aquestes setmanes.

El primer intent de reflotar la nau no va reeixir i les propostes posteriors del propietari no van ser acceptades per Capitania Marítima. Aquesta administració exigia que els treballs els dugués a terme una empresa especialitzada. També calia dragar la sorra del fons per poder desencallar el veler.

Finalment, el mar ha acabat prenent la iniciativa i va destrossar l'embarcació, després de 48 dies encallada.

La màquina remolcadora que s'està fent servir per treure les restes del veler.
El tram de platja s'ha precintat entre el Port de Coma-ruga i el riuet. | Cedida