Eva Mata

La Comissió de Garanties d'ERC comunica a Eva Mata l'obertura de l'expedient

L'òrgan ha ratificat els acords de l'Executiva Nacional i les mesures cautelars

La Comissió de Garanties d'ERC ha comunicat aquest dijous 16 de juny a la regidora vendrellenca Eva Mata l'obertura de l'expedient disciplinari. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, la comissió es va reunir aquest dimecres 15 de juny per acordar la incoació de l'expedient a Mata. Ha estat aquest dijous quan la regidora vendrellenca ha rebut la notificació de l'òrgan.

La comissió ratifica així les mesures cautelars que va prendre dilluns l'Executiva Nacional, entre les quals hi ha la suspensió de la militància de Mata. La regidora té ara vint dies per presentar un plec de descàrrec. De moment, Eva Mata segueix suspesa de militància, el que li impediria presentar-se a les primàries del partit al Vendrell.

Es mantenen diversos dubtes al voltant de l'afer, ja que no s'ha informat de quines són les faltes greus que hauria comès la regidora. També ha causat sorpresa que l'Executiva Nacional enviés una nota a la premsa abans que la Comissió de Garanties prengués la decisió definitiva. I també abans que aquest acord de la comissió es traslladés a la mateixa Eva Mata, cosa que ha succeït aquest dijous.

Eva Mata havia de presentar candidatura a les primàries del partit al Vendrell, cosa que ja no podrà fer. Es desconeix per ara quin és el seu futur en la formació republicana. Mata també és diputada provincial per Esquerra Republicana.