Pla obert d'un dels treballadors de la fàbrica Saint-Gobain de l'Arboç d'esquenes en l'esmorzar reivindicatiu

El comitè d'empresa de Saint-Gobain confia en la vaga indefinida per evitar el tancament a l'Arboç

Els treballadors tallaran l'-N340 aquest diumenge en una nova mobilització

El comitè d'empresa de la fàbrica de Saint-Gobain de l'Arboç (Baix Penedès) crida a secundar la vaga indefinida que començarà la matinada d'aquest diumenge. En declaracions a l'ACN, el seu president, José Alberto Garcia, ha demanat la màxima implicació de la plantilla per evitar el cessament de l'activitat de la divisió Glass: «Esperem que la gent s'uneixi al màxim». Els treballadors s'han aplegat aquest dissabte al matí en un esmorzar reivindicatiu i tenen previst tornar a protestar aquest diumenge, tallant l'N-340.

Gairebé una cinquantena de persones s'han reunit des de primera hora d'aquest matí a les portes de la fàbrica de Saint-Gobain per participar en un esmorzar reivindicatiu. Es tracta d'una nova protesta contra la decisió, anunciada a finals d'agost, d'aturar l'activitat a la divisió Glass. Així, els empleats  «escalfen motors» de cara a la vaga indefinida que inicien a les  sis de la matinada d'aquest diumenge i que s'allargarà com a mínim durant els 30 dies previstos del període de negociació. «Estem preparats per a la  lluita», ha assegurat el president del comitè d'empresa.

Garcia: «Parlem d'un tancament que pot arribar a l'acomiadament de mil famílies»

Garcia també ha fet una crida a la màxima participació  dels treballadors de la fàbrica per aconseguir revertir el tancament. «Això és una situació que fins ara no havíem viscut i que requereix el màxim suport de tots, perquè estem parlant d'un tancament, no d'un conveni o de cap altra problema, sinó d'un tancament que pot arribar a l'acomiadament en un futur molt pròxim de mil famílies», ha apuntat.

Pla general de l'entrada a la fàbrica Saint-Gobain a l'Arboç amb pintades reivindicatives a terra per denunciar el tancament d'una de les seves divisions
L'entrada de la fàbrica de l'Arboç, amb una pintada reivindicativa | ACN

El cessament de l'activitat de la divisió Glass suposaria l'acomiadament de 122 persones, segons els sindicats. A la vegada, els sindicalistes indiquen que el tancament parcial posaria en dubte la continuïtat de la divisió Sekurit, on treballen 260 persones. A més, dels treballadors i empreses que hi treballen indirectament.

Segon tall a l'-N340 per protestar contra el tancament

El president del comitè d'empresa ha denunciat que la direcció de la multinacional manté la mateixa postura des de l'anunci del tancament  i que no té la intenció de canviar-la. «Estan jugant amb els avisos, amb nocturnitat i traïdoria. Tenim clar que l'únic camí és el de la reconstrucció  d'aquest forn», ha manifestat. Malgrat això, s'ha mostrat optimista de cara a la negociació i ha agraït el suport  de les administracions i dels grups polítics, com ara el PSC i la CUP.

El comitè d'empresa es reunirà via telemàtica aquest dilluns amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani i amb representants del Ministeri d'Indústria per buscar solucions. A la reunió, també hi participaran els alcaldes  de l'Arboç i de Banyeres del Penedès.


Abans però, els treballadors es manifestaran, per segon diumenge consecutiu, a l'Arboç. La protesta començarà a les sis de la tarda a les portes de la fàbrica i es dirigirà cap a l'N-340, on els manifestants tenen previst tallar la via. A diferència de la mobilització de diumenge passat, la marxa té previst retornar  cap a la planta.