El Consell Comarcal del Baix Penedès.

El Consell Comarcal del Baix Penedès aprova el pressupost més alt de la seva història

Els comptes pugen a gairebé disset milions d'euros, un increment del 7,21% respecte al del 2021

Per segon any consecutiu, el Consell Comarcal del Baix Penedès ha aprovat un pressupost expansiu pel 2022. Els comptes pugen a 16,9 milions d'euros, un increment del 7,21% respecte als del 2021. Es tracta del pressupost més alt de la història de l'ens supramunicipal. 

L'augment sostingut dels últims anys es deu, segons apunten des del Consell, a l'increment de serveis que gestiona l'administració. Així, seguint el pla de l'actual mandat, es dona continuïtat a l'estructura de prestació de serveis establerta. Són 26 serveis que es divideixen en quatre eixos temàtics, governança, territori i desenvolupament sostenible, cohesió social, ciutadania i benestar i desenvolupament econòmic.

Fort component social

Igual que els últims anys, els comptes tenen un fort component social, amb inversions en suport familiar i cohesió social. També han crescut les partides per lluitar contra la desocupació, en un context de crisi generada per la pandèmia.

Les àrees amb les partides més grans són ensenyament (6,1 milions d'euros), serveis socials (3,4) i medi ambient (5,7). En inversions, s'han previst diverses actuacions relacionades amb infraestructures de sanejament i depuradores. Actualment, el Consell té un dèficit zero i un pagament a proveïdors que se situa dins el període legal establert.

Tal com va passar l'any passat, els comptes han obtingut un ampli suport dels grups polítics. Tot han votat a favor tret del grup de Ciutadans, que s'ha abstingut.