Els contractats pel Consell Comarcal del Baix Penedès aquest 2020.

El Consell Comarcal del Baix Penedès contracta 51 persones en situació d'atur

Són contractes d'entre sis mesos i un any de durada

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha impulsat la contractació de 51 persones a través de dos programes d'ocupació, que són l'Enfeina't i el Treball i Formació. Els nous contractats treballaran als catorze municipis de la comarca fent tasques administratives o de manteniment. També estaran al Consell Comarcal per fer serveis de forma coordinada que la comarca necessita. Els contractes són de sis mesos o d'un any de durada.

A través del programa Treball i Formació, el Consell ha pogut contractar 24 persones i una coordinadora, que faran una formació transversal de 60 hores en aptituds professionals, les quals compaginaran amb la realització de tasques. Pel que fa al programa Enfeina't, ha permès que es contractin 24 persones més i una altra coordinadora, que desenvoluparan el seu treball als diferents municipis. A més, també s'ha contractat un tècnic AODL (Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local) per coordinar tots els programes.

La comarca amb més atur de Catalunya

El president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Sans, ha reiterat que l'ocupació és un àmbit «prioritari d'actuació» a la comarca, destacant que en aquesta convocatòria s'han pogut contractar més persones que cap altra vegada abans. En un acte on hi eren presents tots els contractats, Sans els ha encoratjat a aprofitar aquesta oportunitat «per donar-se a conèixer i agafar experiència per després tenir noves oportunitats de trobar feina».

Per la seva banda, la consellera comarcal d'Ocupació, Xus Sequera, ha recordat que el Baix Penedès continua sent «la comarca amb més atur de Catalunya», i ha afegit que, actualment, el Consell està parlant amb el Departament de Treball de la Generalitat per poder accedir a més programes d'ocupació i formació. Aviat començarà la tercera convocatòria del projecte 'Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès', que té l'objectiu de donar formació i orientació a 225 persones de la comarca. Aquest és un innovador programa que ha aconseguit fins ara un índex d'inserció laboral superior al 50%.

També et pot interessar: