Imatge aèria de les pistes d'Idiada a Santa Oliva.

El Consell Comarcal del Baix Penedès demana a la Generalitat que no s'oblidi del projecte d'Idiada 2

L'ens celebra l'anunci de Torrent sobre la licitació de la nova concessió

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha demanat a la Generalitat que no s'oblidi del projecte d'ampliació d'Idiada. Conegut com a Idiada 2, aquest projecte ha de servir per ampliar les instal·lacions de l'empresa puntera del Baix Penedès. L'aposta és perquè l'ampliació es faci als terrenys on es projectava el controvertit Logis Penedès.

Des de l'ens supramunicipal han celebrat l'anunci que va fer aquest dimecres el conseller d'Empresa, Roger Torrent, al Parlament. Torrent es va comprometre a licitar el pròxim any 2023 la nova concessió d'Idiada. L'actual concessió a Applus va finalitzar el passat 2019 i ara mateix està prorrogada fins al 2024.

«És una molt bona notícia que esperàvem fa dies», ha afirmat el president del Consell Comarcal, Joan Sans. Amb tot, Sans va remarcar que calia seguir treballant «per aconseguir l'ampliació amb el projecte de la mobilitat elèctrica conegut com a Idiada 2». El passat febrer, el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, va reafirmar l'aposta de la Generalitat per aquest projecte.

«Un pol industrial estratègic»

Des del Consell Comarcal del Baix Penedès apunten que la comarca «necessita inversions per reindustrialitzar-se». D'aquesta manera podrà esdevenir «un pol industrial estratègicament situat entre Barcelona i Tarragona». Projectes com el d'Idiada 2, afegeixen, «ajudaran a reduir l'atur i crear línies d’estudi específiques per formar professionals que puguin treballar en aquestes empreses».

Peça fonamental de la reconversió del sector

A la seva intervenció al Parlament, Roger Torrent va definir Idiada com «una peça fonamental de la reconversió del sector de la mobilitat» a Catalunya. Per això es va comprometre a «iniciar la licitació i adjudicar el projecte que permeti donar continuïtat a aquesta empresa». Pel que fa a l'ampliació, el projecte està pendent de l'arribada dels fons Next Generation, pels quals s'ha presentat candidatura.

Instal·lacions interiors d'Idiada a Santa Oliva.
Idiada, situada al polígon l'Albornar, és la principal empresa del Baix Penedès. | Applus Idiada