Els nous contractats amb el programa Trefo.

El Consell del Baix Penedès incorpora 22 persones gràcies al programa Trefo

Tenen un contracte d'un any per fer tasques d'auxiliar administratiu o peó de brigada

El programa d'ocupació Trefo ha permès que 22 persones s'hagin incorporat al Consell Comarcal del Baix Penedès. Faran tasques de manteniment d'espais públics durant un any, que és el període que dura el contracte. Aquest dimecres 22 de juny al matí el president del Consell, Joan Sans, els ha donat la benvinguda.

Els 22 contractats faran treballs d'auxiliar administratiu (quatre) i de peó de brigada (divuit). Segons Sans, el programa prioritza aquells «col·lectius que presenten més dificultats d'inserció». En aquest sentit, s'han contractat més grans de 50 anys, aturats de llarga durada sense prestació i preceptors de la renda garantida.

Es repartiran per diferents municipis de la comarca, com Albinyana, l'Arboç, Banyeres, Bellvei o la Bisbal. També Bonastre, Llorenç, el Montmell, Masllorenç, Sant Jaume dels Domenys i Santa Oliva. 

El Baix Penedès se suma al 'Programa Comarques' 

Per altra banda, aquest dimarts ha visitat el Baix Penedès el director del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), Juan José Torres. El motiu ha estat la incorporació del Baix Penedès al programa de foment de l'ocupació i formació 'Set comarques'. El programa ha ampliat recentment el seu abast de les set comarques que hi havia fins ara a un total de dotze.

Per aquest motiu, el projecte canviarà el seu nom a 'Programa comarques'. La trobada ha servit per començar a plantejar de quina manera el Baix Penedès s'incorporarà a aquest programa. «Volem que cada territori decideixi quines són les estratègies òptimes perquè són els que millor coneixen el teixit social, industrial i econòmic», ha remarcat Torres.

En aquest sentit, s'ha insistit que la cooperació entre administracions serà clau. Els ajuntaments del Vendrell i Calafell i el Consell Comarcal lideraran el projecte, essent l'Eina l'entitat representant. L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha afirmat que el programa permetrà «disposar de més recursos i possibilitats per lluitar contra l'atur».