La deixalleria de la Bisbal del Penedès.

El Consell del Baix Penedès fa el primer pas per licitar el nou contracte de residus

S'ha aprovat l'estructura de costos del nou contracte, pas previ per poder fer la licitació

El Consell Comarcal del Baix Penedès ja ha fet el primer pas per poder licitar el nou contacte mancomunat de la recollida de residus. Al ple del mes de juliol es va aprovar l'estructura inicial de costos del nou contracte, pas previ per poder fer la licitació. Ara el projecte estarà vint dies en exposició pública i s'espera que al setembre es pugui començar la licitació.

Després de l'exposició pública, el Comitè de preus de la Junta Consultiva n'haurà de fer un dictamen. Si aquest surt favorable, es farà l’aprovació dels plecs del projecte i es licitarà. Mentrestant, des del Consell apunten que se seguirà prestant el servei amb normalitat per part de l’empresa EcoBP.

El punt va ser aprovat amb els vots a favor de PSC, Junts i un regidor no adscrit. El grup de Ciutadans es va abstenir, mentre que Alternativa Municipalista i ERC van votar en contra. El Consell Comarcal ha de renovar aquest any el contracte de la recollida de residus, després que caduqués l'anterior licitació.

Això comportarà la liquidació de l'empresa EcoBP, que ha prestat aquest servei durant més de vint anys sense assolir els objectius mínims de reciclatge. Des del Consell ja van avançar que el nou contracte hauria de ser més flexible. Així, cada municipi ha de poder escollir el model de recollida que millor s'adapti a les seves necessitats.