Els Diables del Vendrell.

El programa d'actes de la Fira de Santa Teresa 2020 del Vendrell

Els actes culturals es podran seguir amb limitacions d'aforament o per televisió

El Vendrell enceta aquest divendres 9 d'octubre una Fira de Santa Teresa molt diferent de l'habitual, a causa de la pandèmia del coronavirus. L'Ajuntament no ha volgut renunciar al certamen per excel·lència de la tardor vendrellenca, i ha substituït els estands per un format especial en què el centre de la ciutat es convertirà «en un aparador comercial». Els tres eixos d'aquest aparador seran el FiraShop, el FiraTapa i el Fira Tast, que van ser presentats fa uns dies.

Els ciutadans podran trobar diferents ofertes, experiències i descomptes a tot un seguit d'establiments i comerços de la ciutat, el llistat dels quals es poden trobar al programa d'actes virtual. Però a banda del vessant més comercial, la Fira tampoc deixa de banda la cultura popular, amb un seguit d'actes que es podran seguir tant de forma presencial  —amb cita prèvia i limitacions d'aforament— com per la televisió local. A continuació podeu consultar el programa d'actes de la Fira 2020 del Vendrell.

PROGRAMA D'ACTES

Divendres 9 d'octubre

A partir de les 17.30 hores, a la plaça de la Sardana, atraccions infantils de Fira.

Dissabte 10 d'octubre

A les 8.00h, pels carrers del centre, matinades a càrrec de Les Gralles del Baix Penedès i els grallers Tocats de Canya.

De 9.00 h a 15.00 h, a la Rambla, mercat d'antiquaris i brocanters.

De 10.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 20.00h, a la plaça del Tívoli, exposició dels grups de cultura popular a càrrec del Ball de Diablons, Ball de Diables, Drac del Vendrell, Aligueta, Àliga, Lleonet, Lleó, Ball de Bastons, Ball de la Bolangera, Ball de Cavallets, Ball de Cercolets, Ball de Cintes, Ball de Faixes, Ball de Figuetaires, Ball de la Patatuf, Ball de les Gitanes, Ball de Panderetes, Ball de Panderos, Ball de Pastorets, Ball de Valencians, Nens del Vendrell, Gegants, Gegantons i Nans i Agrupació Musical Santa Anna. Hi haurà control d'accés per evitar aglomeracions. En cas de pluja, la mostra es farà el dilluns 12 d'octubre.

De 18.00 h a 19.30h, a la plaça de la Sardana, atraccions sense soroll.

A les 18.30 h i a les 20.00 h, al Museu Àngel Guimerà, visita guiada 'Guimerà, infant, llop i àngel'. Cal reserva prèvia al telèfon 977 66 10 06.

A les 19.00 h, al Museu Deu, visita comentada 'El concurs del segle'. Cal reserva prèvia al telèfon 977 66 63 08.

Diumenge 11 d'octubre

A les 8.00 h, pels carrers del centre, matinades  a càrrec de Les Gralles del Baix Penedès i els grallers Tocats de Canya.

A les 12.30 h, a la plaça Vella, versos del Ball de Diables del Vendrell. Cal adquirir entrada gratuïta a través d'aquest enllaç o a l'Escola de Música Pau Casals de 10.00 a 13.00 hores.

A les 13.00h, al Portal del Pardo, recorregut 'Descobreix les finestres del Vendrell'. Cal reserva prèvia al telèfon 977 66 10 06.

De 17.00 h a 19.30 h, a la plaça Nova i a la plaça Vella, plantada de les bèsties de foc del Vendrell. Borinot de Foc, les Puces del Caramot i la Mulassa Feixuga a la plaça Nova. Drac de Foc el Cabrot, el Cabrot Petit i el Drac del Vendrell a la plaça Vella.

A les 17.30 h, a la plaça del Tívoli, concurs nacional de Colles Sardanistes, amb la Cobla Reus Jove.Organitza: Dansaires del Penedès.

A les 20.00 i a les 21.45 h, a la plaça Pep Jai, encesa de lluïment i tronada de les bèsties de foc. Cal adquirir entrada gratuïta a través d'aquest enllaç o a l'Escola de Música Pau Casals de 10.00 a 13.00 hores.