El consultori de Segur de Calafell.

El consultori de Segur de Calafell tornarà a obrir a les tardes

El centre mèdic recuperarà a la fi l'horari que tenia abans de la pandèmia

L'Ajuntament de Calafell ha avançat que el consultori de Segur de Calafell tornarà a obrir en horari de tarda a partir del 2 de novembre. Segons l'Ajuntament, aquest és el compromís al qual ha arribat el Departament de Salut de la Generalitat.

A partir del dimecres 2 de novembre, l'horari serà de vuit del matí a vuit del vespre, de forma ininterrompuda. Divendres serà l'únic dia que el centre no obrirà de tardes, finalitzant l'activitat a les 15.00 hores. D'aquesta manera, el centre mèdic recuperarà l'horari anterior a l'inici de la pandèmia, ara fa dos anys i mig.

La reducció de l'horari del consultori es va aplicar amb l'arribada de la Covid, ja que l'atenció es va concentrar al CAP de Calafell. Quan la situació es va normalitzar una mica, el centre mèdic de Segur va reobrir, però només en horari matinal. Des de fa temps, els veïns i usuaris reclamaven l'obertura també en horari de tarda.

Equips sanitaris «infrautilitzats»

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha remarcat que els equipaments sanitaris no poden estar «infrautilitzats en horaris o en espais». Ferré ha recordat que la població «no para de créixer i el servei encara minva». El batlle calafellenc ha lamentat que Salut tingui en un estat d'abandonament la comarca.

«Només a base d'insistir i insistir aconseguim resultats com aquest», ha afegit. De fet, l'alcalde ha recordat que hi hauria d'haver «un CAP per cada 8.000 habitants», el que suposaria el funcionament de quatre CAP a Calafell. «Però resulta que en tenim dos de teòrics, i un i mig, en la pràctica, ja que el Segur funciona a mig gas», ha lamentat.

Precisament fa pocs dies l'Ajuntament de Calafell va reclamar que el consultori de Segur passés a funcionar com un CAP. Això suposaria l'obertura del centre durant 24 hores i una millora dels serveis que ofereix. La demanda es va aprovar per unanimitat a l'últim ple municipal.