Dos infermers fent PCR i TA

Els contagis de coronavirus creixen al Baix Penedès, especialment a Calafell

El municipi calafellenc té una incidència superior a la mitjana de la comarca i de Catalunya

El Baix Penedès ha experimentat una pujada dels contagis de coronavirus les últimes dues setmanes. Després que a principis de novembre es marquessin mínims, amb només onze casos en set dies, la incidència ha anat creixent, seguint la tònica general. Els últims set dies ja són 69 els casos detectats, amb un risc de rebrot de 163 punts.

La comarca segueix sent una de les que té una incidència acumulada a catorze dies més baixa (99), força per sota de la mitjana catalana (159). Però el repunt ja s'ha començat a notar amb les hospitalitzacions. Si fa dues setmanes només n'hi havia dues, ara ja són sis els hospitalitzats per Covid al Baix Penedès.

Calafell, per sobre de la mitjana

El municipi que més està notant aquesta crescuda és Calafell, que concentra 39 dels 69 contagis de l'última setmana. Això fa que la seva incidència a catorze dies (187) sigui força superior a la mitjana comarcal i catalana. El risc de rebrot se situa al municipi en els 505 punts.

Al Vendrell la crescuda ha estat, per ara, més moderada. S'han detectat setze casos l'última setmana, amb una incidència acumulada de 76. A la resta de la comarca la situació està més controlada, amb molt pocs casos detectats les últimes setmanes. 

Ampliació del certificat Covid

La Generalitat de Catalunya ha pres la decisió d'ampliar l'ús del certificat Covid a la restauració, els gimnasos i les residències d'avis. És la primera mesura que es pren per mirar de frenar la crescuda de contagis, tot i que serà el TSJC qui tindrà l'última paraula. L'última setmana, Catalunya ha detectat 7.500 casos de Covid, quan a principis de mes eren prop de 2.500.

Actualment hi ha 565 pacients hospitalitzats per coronavirus, 127 dels quals a l'UCI. A principis de novembre es va arribar al mínim en aquests dos apartats, amb  311 hospitalitzats i 77 pacients a l'UCI.