Una persona sotmetent-se al test d'antígens abans d'entrar al Cruïlla, el 8 de juliol del 2021

Els contagis de coronavirus marquen mínims al Vendrell i el Baix Penedès

És la tercera àrea amb la incidència més baixa de Catalunya

Amb l'arribada dels mesos més freds de l'any s'espera un repunt dels casos de coronavirus al país, que ja s'ha començat a notar. Però no a tot arreu, en llocs com el Baix Penedès la incidència actual de contagis es troba en el seu punt més baix dels últims setze mesos. El percentatge de positivitat també és mínim, del 0,91%.

A diferència de la tendència general, la comarca segueix reduint els contagis cada setmana que passa. Els últims set dies se n'han registrat només onze, amb un risc de rebrot que se situa en els disset punts. Des del 15 de juliol del 2020 aquest índex no estava tan baix.

La situació és similar a tots els municipis, que es troben en risc baix o molt baix de rebrot. Al Vendrell, per exemple, el risc de brot és de només divuit punts, el més baix des de principis d'agost del 2020. Calafell també marca un risc de brot molt baix, de 27 punts.

La tercera àrea amb la incidència més baixa

Tot plegat fa que en aquests moments el Baix Penedès sigui la tercera àrea assistencial amb la incidència més baixa de Catalunya. En els últims catorze dies s'han detectat 25 casos per 100.000 habitants. Només l'Alt Camp i Conca (18) i l'Aran (10,5) tenen una incidència més baixa.

Al conjunt de Catalunya la incidència a catorze dies és de 62 i va creixent lentament des de mitjans d'octubre. De moment, però, això no està tenint efecte en les hospitalitzacions i les defuncions, que segueixen a la baixa per efecte de la vacunació.

Tot i el bon comportament del Baix Penedès, el normal seria que la tendència canviés les pròximes setmanes. A mesura que avança l'hivern és esperable que es produeixi el repunt de contagis que ja ha començat a la resta del país. L'impacte a l'àmbit sanitari d'aquesta onada, però, es preveu més baix.