Zona taronja a Segur de Calafell.

Convoquen una manifestació a Cunit contra la nova zona taronja d'aparcament

Les associacions de veïns de Can Toni i les Sorres-Haug refusen la mesura

La nova zona taronja d'aparcament que ha d'entrar en funcionament a la zona marítima de Cunit ha provocat queixes d'una part dels veïns. Les associacions veïnals de Can Toni i les Sorres-Haug es mostren en contra de la mesura. Recentment han obert una recollida de signatures a la plataforma Change.org, i també han convocat una manifestació de protesta.

Aquesta tindrà lloc el diumenge 12 de juny a les deu del matí, sortint de l'escola Pompeu Fabra. Les associacions lamenten que, a partir d'ara, els veïns i residents de la zona sense pàrquing hauran de pagar per deixar el cotxe al carrer. També remarquen que a l'àmbit de la zona taronja hi ha molts ciutadans amb segona residència.

Quatre tarifes diferents

La zona taronja de Cunit està previst que funcioni durant la temporada alta, és a dir, per Setmana Santa i els mesos d'estiu. També estarà activa els caps de setmana entre les vacances de Setmana Santa i l'estiu. Actualment s'estan acabant els últims tràmits i podria entrar en funcionament a principis d'agost. 

S'estableixen fins a quatre tarifes diferents, segons si s'està empadronat, es té una residència o es ve de fora. Els veïns de la zona que estan empadronats al municipi poden aparcar tot l'any per només deu euros. Els empadronats a Cunit que no són veïns de l'àmbit d'afectació de la zona taronja tenen una tarifa de 0,30 cèntims cada hora.

Pels veïns de la zona que no estan empadronats a Cunit —els de les segones residències— el cost és de vint euros a la setmana. Finalment, les persones que no tenen casa a la zona ni estan empadronades al municipi tenen una tarifa d'1,5 euros cada hora. Aparcar tot el dia costarà deu euros.

Calafell i Cubelles, amb zona taronja

L'alcalde de Cunit, Jaume Casañas, defensa que aquesta és una mesura necessària per regular l'estacionament i que hi hagi rotació. «La platja de Calafell té zona taronja i ara en tindrà també Cubelles. Aleshores ens trobem que molta gent aparca a Cunit perquè és gratuït», explica Casañas.

Introduint la zona taronja, des de l'Ajuntament afirmen que hi haurà més rotació de vehicles i això beneficiarà el comerç de la zona. Però els veïns d'aquests carrers es queixen que acabaran sortint ells perjudicats perquè hauran de pagar per aparcar davant de casa seva.